Limonlu Sos Nasıl Yapılır
Lemon Curd Tarifi
Limonlu tatları sevenlerin beğeneceğine inandığım, yabancı mutfaklardan bize de ulaşmış olan, Lemon Curd yani Limonlu Sosu yapıp, buzdolabınızda saklayabilir, gerektiğinde soslarda, pastalarda, cheesecakelerde, kurabiyelerde, sütlü tatlılarda kullanabilir hatta o haliyle limonlu dondurma benzeri bir tatlı olarak da tüketebilirsiniz.Ben orjinal tariflerdeki kadar çok yumurta kullanmadığımdan sos miktarım az oldu ama içinde yumurta olunca sosu uzun süre saklamak yerine, bittikçe yenilemek daha doğru olur diye düşündüm.Sos size çok ekşi gelirse, bir sonra ki yaptığınızda bir bardak limon suyunun yarısına, normal içme suyu da ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı limon suyu
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
Yapılışı:
- Limonların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle bir limonun kabuğu rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta ve yumurtanın sarısı da eklenerek, iyice karıştırılır.
- Kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp, tereyağ eklenir.
- Tereyağ eriyene kadar karıştırılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında saklanır.