Alman pastası nasıl yapılır
Kolay pasta tarifi
Bir zamanların yapılışı en kolay, en popüler pastalarından olan Alman pastası tarifinin daha fazla arşivimde kalmaması için, bir an önce paylaşmak istedim.Eskiden yuvarlak fırın tepsisinde pişirdiğim pastanın kekini daha düzgün ve çıkarması daha kolay olduğundan son yıllarda kelepçeli kalıpta pişiriyorum.Bu bereketli, kremalı pastayı siz de tercihen yuvarlak bir kalıpta, fırınınızın ayarına göre, kontrollü olarak pişirip, üzerine pudra şekeri eleyerek servis edebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı, süt ve yoğurt da eklenip, çırpılır.
- Una kabartma tozu ve vanilya eklenip, elenerek karışıma eklenir.
- Bir kez daha çırpılıp, yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba kek dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölünür.
- Kreması için; un, nişasta, şeker ve yumurta karıştırılır.
- Süt azar azar eklenerek, unlu karışıma yedirilir.
- Sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Vanilya eklenip, bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı eklenip, mikserle karıştırılır.
- Ortadan bölünen kekin arasına hazırlanan kremanın tamamı sürülür.
- Kekin üst parçası yerleştirilir.
- Buzdolabında en az iki üç saat bekletilip, çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.