Sütlü bal kabağı çorbası nasıl yapılır
Taze zencefilli bal kabağı çorbası tarifi
Eskiden sadece tatlısını ve böreğini yaptığımız bal kabağı, hemen her tarife uyum sağlayınca değişik şekillerde sofralarımızda yerini alıyor :) Bal kabağı tatlısı, bal kabağı böreği, bal kabağı lokumu, bal kabağı reçeli, bal kabaklı pasta, bal kabaklı rulo kurabiye ve bal kabaklı kurabiye olarak yaptıklarımı daha önce paylaşmama rağmen, her kış bir kaç defa yaptığım bu tatlımsı şifa çorbasını paylaşmamışım. Genellikle süt kreması eklenerek yapılan bu çorbayı ben krema yerine istediğim kıvamı alıncaya kadar süt ekleyerek yapıyorum.
Malzemeler:- 500 gram bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- Yarım çay bardağı kabak çekirdeği
- Tane karabiber
- Tuz
- Kuru soğan incecik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Rendelenmiş bal kabakları da eklenip, karamelize oluncaya kadar yağda çevrilir.
- Çorbanın suyu ve istenen kıvama gelinceye kadar süt eklenerek pişirilir.
- Rendelenmiş taze zencefil, tane karabiberler ve tuzu da eklenip, blender ile iyice parçalanır.
- İstenirse üzerine kabak çekirdeklerinden de eklenerek, sıcak servis edilir.