Susamlı krokan nasıl yapılır
Krokan nasıl yapılır
Kış ayları yaklaştıkça vücudumuzun şeker gereksinimi mi artıyor yoksa havalar soğuyunca pek dışarıya çıkmak istemediğimizden bu tarz atıştırmalıklara daha çok mu yer veriyoruz bilmiyorum ama tarife göre hazırlayacağınız krokana susam yerine isterseniz fındık, ceviz gibi eklemeler yaparak ev yapımı atıştırmalık şekerlemeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir kaç damla limon suyu
- Yaklaşık aynı boyutta iki yağlı kağıt
Yapılışı:
- Susamlar yağsız tavada rengi değişene kadar kavrulur.
- Kısık ateş üzerinde başka bir tavada toz şeker arada karıştırılarak eritilir.
- Bir parça tereyağı ve bir kaç damla limon suyu eklenir.
- Şeker iyice eridikten sonra kavrulmuş susamla hızlıca karıştırılır.
- Tezgahın üzerine yayılmış yağlı kağıdın üzerine dökülür.
- Kaşığın tersiyle düzleştirilip, ikinci yağlı kağıt üzerine yayılarak merdane ile üzerinden geçilir.
- Soğumadan keskin bıçakla parçalara bölünür veya soğuduktan sonra kağıttan ayrılıp, elimizle istenen büyüklükte parçalanır.
- Kapalı bir kavanozda bir ay kadar saklanabilir.