Zeytin ezmesi tarifi
Yeşil zeytin ezmesi nasıl yapılır
Ev yapımı yeşil zeytin ezmesi tarifi
Kahvaltılarımızın, çorbalarımızın hatta turpotu, hardal gibi otlarımızın eşlikçisi zeytinlerimizin en kolay tüketilme şekli ezme haline getirip, kavanozda saklamaktır. Böylece hem katkısız, sağlıklı kahvaltılarınızda yenilebilecek zeytin ezmeniz olur, hem de yenilmeden kalmış zeytinleriniz varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Daha önce yaptığım siyah zeytin ezmesinden sonra bu defa çekirdeklerini çıkardığım kırma zeytinlerden ezme yaptım, siz kırma veya yeşil çizik zeytinlerden kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yeşil zeytin ezmesi nasıl yapılır
Ev yapımı yeşil zeytin ezmesi tarifi
Kahvaltılarımızın, çorbalarımızın hatta turpotu, hardal gibi otlarımızın eşlikçisi zeytinlerimizin en kolay tüketilme şekli ezme haline getirip, kavanozda saklamaktır. Böylece hem katkısız, sağlıklı kahvaltılarınızda yenilebilecek zeytin ezmeniz olur, hem de yenilmeden kalmış zeytinleriniz varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Daha önce yaptığım siyah zeytin ezmesinden sonra bu defa çekirdeklerini çıkardığım kırma zeytinlerden ezme yaptım, siz kırma veya yeşil çizik zeytinlerden kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırma veya yeşil çizik zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Çekirdekleri çıkarılmış zeytinler, dövülmüş sarımsaklar, zeytinyağı ve baharatlar mutfak robotunda bir kaç defa çevrilerek parçalanıp, püre haline getirilir.
- Karışım bir kavanoza doldurulup, hava almaması için üzerine zeytinyağı eklenir.