Kuru Cacık Tarifi
Kuru Cacık Nasıl Yapılır
Balık Krakerli Cacık Tarifi
Malzemeler:
- 1 küçük paket balık kraker
- 5-6 adet aynı boyda salatalık
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- Tuz
Yapılışı:
- Salatalıkların üste gelecek kısmından bıçakla derince bir parça çıkartılır.
- İçi çay kaşığı yardımıyla iyice oyulur.
- Süzme yoğurda tuz eklenip, çatalla hiç pütür kalmayıncaya kadar ezilir.
- Ezilmiş sarımsaklar, ince kıyılmış dereotu ve salatalığın oyulan kısmı rendelenerek yoğurda iyice karıştırılır.
- Yoğurtlu karışım salatalıkların oyduğumuz kısımlarına kaşıkla doldurulur.
- Balık krakerler yumuşamaması için yemekten hemen önce yoğurdun üzerine gelişigüzel batırılarak servis edilir.