Patlıcan Şayan Tarifi
Patlıcan Şayan Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet patlıcan
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanlar fırının ızgarasında veya tercihen odun ateşinde közlenir.
- Kabuklarının içinden kaşık yardımıyla sıyrılıp, alınır.
- İri parçalar halinde doğranarak, servis tabağına yayılır.
- Biraz tuz eklenerek dövülmüş sarımsak, süzme yoğurt ve yoğurdun sulu tarafından alınarak pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
- Patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
- Sos kabına iki yemek kaşığı zeytinyağı konulup, irice dövülmüş cevizler orta ateşte yakmadan kavrulur.
- Baharatlarda eklenip, bir iki kere çevrildikten sonra yoğurdun üzerine dökülür.
- Ilık servis edilir.