Şeker hamurlu kurabiye tarifi
Geçmiş olsun kurabiyeleri nasıl yapılır
Doğum günü, yılbaşı gibi mutlu günlerde ya da hasta ziyaretlerinde biraz moral olsun diye yakınlarımıza kurabiyeler yapıp götürmeye çalışıyorum.Gerçi çoğu zaman son anda haberim olup acele ile yaptığımdan, fotoğraflarını bile çekemeden götürüyorum.Fotoğraflarını çekebildiğim bu kurabiyeleri eşimin teyzesi için yaptım.Yaz aylarını, sağlık sorunlarıyla operasyonlarla geçirdi, sıkıntılı günler yaşadı.Aslında teyze demek biraz garip geliyor, çünkü yaşı nerede ise bize yakın ama aile arasında ağız alışkanlığı işte, o bizim Gülser Teyzemiz.Bu kurabiyeler onun için; geçmiş olsun, sağlıkla, nice mutlu günlere...
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Oda sıcaklığında ki tereyağı diğer malzemeler eklenip, yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
- Hamur unlanmış tezgahta merdane ile üzerine yağlı kağıt serilerek yarım santim kalınlığında açılır.
- Kalıpla kesilen hamurlar, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca tepsiden alınır.
- Şeker hamuru ile istenen şekilde süslenir.