Poğaça nasıl yapılır
Hamurişleri arasında poğaçanın benim için her zaman ayrı bir yeri vardır.Özellikle hafta sonları uzun ve geç kahvaltılardan sonra yemek saatleri şaştığında aralarda bir bardak çayın yanında sıcak sıcak poğaça öğün yerine bile geçebilir.Bu poğaçayı yaparken aynı ölçülerde, aynı şekilde olsun kaygısı taşımadığımdan dağınık poğaça diyorum.Biraz ele yapışan kıvamdaki hamurundan, birazda iç malzemesinden alıp; gelişigüzel kapatıldığından çok kısa sürede hazırlanıp, neredeyse fırın ısınana kadar sıra pişirmeye geliveriyor :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram tulum loru
- Maydanoz
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
- Susam
- Yumurtalardan birinin sarısı poğaçaların üzerine sürmek için ayrılır.
- Diğer malzemeler karıştırılıp, ele biraz yapışacak kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Lor ve ince kıyılmış maydanoz ile iç malzemesi hazırlanır.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp, iç malzemesi konulur.
- Gelişigüzel kapatılan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Yumurta sarısı ile zeytinyağı karıştırılıp, fırçayla poğaçaların üzerine sürülür.
- Susam veya çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30- 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirilir.
- Tercihen sıcak servis edilir.