Üç renkli börek tarifi
Patatesli ıspanaklı havuçlu börek nasıl yapılır
Vegan börek tarifi
Hazır yufka börekleri
İç malzemelerinin hazırlanma süresi biraz zaman alsa da sonuçta gerçekten hem sunumu güzel, hem de besleyici değeri yüksek olan bu sebzeli böreği patatese, ıspanağa ve havuca ayrı ayrı peynir veya lor ekleyerek yapardım ama vegan bir börek olmasını istediğim için sadece sebzelerden bir iç malzemesi hazırlayarak yaptım, bu hali ile de güzel oldu.Eğer siz isterseniz peynir ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 5 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet dereotu
- 4 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Ispanaklar ayıklanıp, yıkanıp, ince ince kıyılır.
- Kuru soğan küp küp doğranıp, çok az yağ ile kavrulur.
- İnce kıyılmış ıspanaklar da eklenip, pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Patatesler soyulup, rendelenir.
- Başka bir tavada çok az yağ ile tuz ve kırmızı pul biber eklenerek pişirilir.
- İnce kıyılmış dereotu eklenip, soğumaya bırakılır.
- Havuçlar soyulup, rendelenir.
- Başka bir tavada çok az yağ ile tuz ve karabiber eklenerek pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz eklenip, soğumaya bırakılır.
- Yufkalardan biri tezgaha yayılıp, üzerine ıspanaklı karışım yayılır.
- İkinci yufkanın üzerine patatesli karışım yayılır.
- En üste üçüncü yufka yayılıp, üzerine havuçlu karışım yayılır.
- Yufkaların üçü birlikte iç malzemesiyle rulo yapılıp, sarılır.
- Rulo iki parmak kalınlığında kesilip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan çevrilerek dizilir.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.