Kaşar peynirli ekmek tarifi
Kaşar peynirli ekmek nasıl yapılır
Kaşar peynirli kahvaltılık ekmek tarifi
Yabancı yemek sitelerinden birinde gördüğüm bu ekmeğin belli bir tarifi olmasa da, fotoğraf üzerinden yorumlayarak yaptım.Ben sarımsaklı, baharatlı zeytinyağı ile ekmek aralarını ve üstünü yağlayıp aralarda da kaşar peyniri kullandım. Siz de, fırında kızarıp çıtır çıtır olmuş ekmek parçacıklarının altından erimiş kaşar peyniri taşıp çıkan bu iştah açıcı ekmeği hafta sonu kahvaltılarınız için yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 adet yuvarlak tam buğday ekmeği
- 250 gram kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Küçük yuvarlak ekmek iki parmak kalınlığında kareler oluşturacak şekilde alt tarafları ekmekten kopartılmadan bıçakla dikine kesilir.
- Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsaklar ve baharatlar eklenerek, karıştırılır.
- Fırça yardımıyla kesiklerin içi ve ekmeğin dış kabukları yağlanır.
- Yağlanan kesiklerin içine kaşar peynirleri sokulup, yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşar peynirleri eriyene kadar kızartılır.
- Fırından çıkartılıp, istenirse üzerine maydanoz serpilip sıcak servis edilir.