Tahinli kavala kurabiyesi tarifi
Vegan kavala kurabiyesi tarifi
Yumurtasız kavala kurabiyesi nasıl yapılır
Tahinli bademli kurabiye tarifi
Kavala kurabiyesini sevip, sağlık nedeniyle yumurta yiyemeyenler ve vegan beslenmeyi tercih edenler için daha önce paylaştığım kavala kurabiyesi tarifinden farklı olarak tereyağ ve yumurta yerine tahin kullanarak yaptığım tahinli kavala kurabiyesi de en az diğeri kadar lezzetli bir kurabiye oldu.Kullandığınız tahinin kıvamına göre, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Vegan kavala kurabiyesi tarifi
Yumurtasız kavala kurabiyesi nasıl yapılır
Tahinli bademli kurabiye tarifi
Kavala kurabiyesini sevip, sağlık nedeniyle yumurta yiyemeyenler ve vegan beslenmeyi tercih edenler için daha önce paylaştığım kavala kurabiyesi tarifinden farklı olarak tereyağ ve yumurta yerine tahin kullanarak yaptığım tahinli kavala kurabiyesi de en az diğeri kadar lezzetli bir kurabiye oldu.Kullandığınız tahinin kıvamına göre, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı iri kıyılmış badem
- Yarım su bardağı toz badem
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
- Teflon tavada bademler kavrulup, irice parçalanarak soğuması beklenir.
- Un ve toz bademler de yağsız tavada un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Un ve bademler soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılıp, yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Tezgahta hamurun üzerine yağlı kağıt serilerek merdane ile açılır.
- Çay bardağı veya kalıp ile ay şeklinde kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkartılan kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alınıp, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.