30 Mart 2015 Pazartesi

Adı Üstünde, Bir Daha Sakın YARIŞMA :)

Yarışmalarda nelere dikkat edilmelidir
Yarışma jürisinin öncelikleri nelerdir
Yarışmalarda halk oylaması önemli midir
     Bu ayın başında Haribo firmasının açtığı yarışmaya yarışmanın son günlerinde içinin kremasını, dışının kaplamasını ve üzerinde ki tüm çiçekleri Haribo ile yaptığım bir pasta ile katılmıştım.Yaklaşık 350 katılımcının gönderdiği tarif ve fotoğraflara göre jüri yarışmacıları değerlendirdi.Sonuçları facebook yada değişik platformlarda ki yazışmalardan izleyemeyen ve sonucu merak edenler için yazılanların sadece bir kısmını kopyaladım.Yarışma hakkında söylenecek her şeyi, içindeki adalet duygusunu kaybetmemiş herkes, çok değişik platformlarda yazdı.Bu dört fotoğraf yan yana duruyorken ve sanıyorum sonuç kimsenin içine sinmediğinden, bazı platformlarda neden o iki bisküvi arası lokum görüntüsünde ki tarifin birinci olmuş olabileceğine dair fikir fırtınaları yaşandı :) Bu arada benim yaşadıklarım gerçekten bana sınav oldu.Kötü olan; yarışmalara ve sisteme olan güvenimi bir kez daha kaybettim, iyi olansa; dostlarımı da bu sayede bir kez daha görmüş oldum.Bu olaya gösterdiğiniz olumlu, olumsuz tepkiler yada görmezden gelmeler sizlerin de sınavı oldu bence :) Malum facebook da söz uçar, yazı kalır onun için yıllar sonra da olsa, yarışmanın sonucunu ve bu sonuca yapılan yorumları unutmamak, unutturmamak için bir kısmını da olsa, olduğu gibi kopyalayarak, soru-cevap yayınlamaya karar verdim ki; vicdanlarda ve hafızalarda böyle kalsın.Son ana kadar beni yalnız bırakmayan dostlarıma ve içinde halen adalet duygusu taşıyanlara tekrar teşekkürler ...
                                   Her yara, kitap ayracı gibi durur hayatımızda,
                                    Nerede kalmıştık deriz, devam ederiz :)

Dilek Bilginer Ihlamur Gönlümüzün birincisi sensin tatlım, ben artık bu tür yarışmalara katılmıyorum.İnsanı soğutuyorlar.
Beğen · Yanıtla · 1 · 28 Mart, 08:07

Nergis Mevsimi Ihlamurcum, oynadıkları oyun dönüp, kendilerini vurdu.Ama haklısın, böyle düzmece bir yarışmaya katılmak da benim hatamdı  Bu son olsun bu son  :)
Beğen · 1 · 28 Mart, 09:06

Dilek Bilginer Ihlamur Senin gönlünün güzelliği pastalarına vurmuş, görebilene
Beğenmekten Vazgeç · 1 · 28 Mart, 09:08

Nergis Mevsimi Canımsın  Dilek Bilginer Ihlamur'cuğum
Beğen · 1 · 28 Mart, 10:13

Billur Berktaş Balgay emeğe saygısızlık...haksızlık... rezillik...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 28 Mart, 01:25

Nergis Mevsimi Bana diyecek bir şey bırakmamışsınız :)
Beğen · 1 · 28 Mart, 01:42

Papatya Chef bu tür yarışmalarda 1. ler önceden belli oluyor maalesef Nergis Mevsimi hanım, sizin emeğiniz çok büyük burda,şaka gibi birinci olanda gerçekten,tamamen haksızlık bu, LÜTFEN YARIŞMALARA SATIN ALINMAYAN GERÇEKTEN EMEĞİ GÖREN KİŞİLER JÜRİ OLSUN ,böylelikle saçma sapan ortada emek olmayan şeylere ödül verilmemiş olur
Beğen · Yanıtla · 27 Mart, 22:47

Nergis Mevsimi Beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.Bu güne kadar yarışmalara soğuk bakmakta haklıymışım demek ki, Papatya Chef'im nereden bilebilirdik ki bir oyunun parçası olacağımızı 
Beğen · 1 · 27 Mart, 23:20

Papatya Chef bu yıldırmasın sizi bence
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 23:22

Nergis Mevsimi Sadece benim değil ve benimle birlikte pek çok kişinin güvenini sarstılar, kendilerine bundan iyi reklam yapamazlardı 
Beğen · 1 · 28 Mart, 09:02

Barbaros Algun Haribo bunlar kafayi mi siyirmis bro
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 15:19

Nergis Mevsimi Ben sadece tarif ve fotoğraf gönderdim, kimseyi görmedim bir şey diyemeyeceğim 
Beğen · 27 Mart, 23:11

Aysegül Özcoban Ama tarifi alabilirmiyiz acaba
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 12:59

Nergis Mevsimi Aysegül Özcoban hanımcığım, ben sadece dereceye girmeyen o gördüğünüz pastayı yaptım.Onun tam tarifine bakmak isterseniz bloğumda var ama diğerlerini ben yapmadığım için tariflerine Haribo sayfasından bakabilirsiniz.
Beğen · 27 Mart, 23:04

Aysegül Özcoban Ayy birinciyi tebrikler ediyorum .. Neye vararaktan yarisildigini bilmiyorum ama hakksizlik bence pastada sanki cok fazla emek var gibi ..
Beğen · Yanıtla · 27 Mart, 12:59

Nergis Mevsimi Pastayı ben yaptığım için ne kadar emek harcadığımı biliyorum ama diğerlerine harcanan emeği ve neye göre yarışıldığını ben de bilmiyorum Aysegül Özcoban
Beğen · 27 Mart, 23:07

Gulay Paksoy Ekici Tövbe yarabbim sesli güldüm birinci olan resmi görünce. Görsellikte gerçekten sizin pastanız şahane olmuş ellerinize sağlık bu bence tartısmasız birincilik pastası. Neye göre değerlendirilme yapılmıs anlamadım. hadi sizi bir kenara bırakalım diger ikinciyle üçüncünününde hakkı yenmiş bana göre çünkü onlarda birinciden daha iyi:((
Beğen · Yanıtla · 27 Mart, 11:21

Nergis Mevsimi Yanlış anlaşılmasın tepkimde buna zaten, ben birinci olmalıydım demiyorum  Katılanlar arasında eli yüzü düzgün, herkesin yapabileceği basitlikte başka tarifler vardı onlar değil de neden bunlar herkes gibi ben de merak ediyorum.Çok teşekkürler Gulay Paksoy Ekici
Beğen · 1 · 27 Mart, 11:30

Ayşegül Aslan Ağilli Nergis Mevsimi emeğinize sağlık gerçekten takdire şayan bir çalışma fakat nasip olmadımı olmuyor bende şu anda acemi aşçılar com.da bir yarışmaya katıldım Royal İcing kurabiye ile siteye girmek oy vermek gerek fakat herkes hata veriyor girilmiyor diyor biraz uğraştırıyor o yüzden yerlerdeyim yani bazıları begeni yapıyor anlıyacağınız çorba oldu hevesim kaçtı katılmasydım dedim yani bakalım sonuç ne olacak 10 gün kaldı bitmesine en çok mesaj alan kazanacak.yani çevresi çok olan  Tekrar kutlarım Ellerinize sağlık.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 01:37

Nergis Mevsimi Ayşegül Aslan Ağilli Umarım sizin katıldığınız yarışma daha adil olur ama maalesef bu sistem içinde hiç sanmıyorum.En çok mesaj alan gibi bir kaygınız kesinlikle olmasın o oyunun bir parçası, en çok mesajı yorumu ben almıştım.Sonuç sıralama yukarıda ki gibi, yani başka yetenekler gerekiyor anladığım kadarı ile  Size başarılar diliyorum.
Beğen · 1 · 27 Mart, 07:59

Sibel Duran İnanamıyorum Nergis abla, bu kadarda bariz yapılmazki, seninkinden güzeli varmı 10bin kişiye sorsan hepside senin pastayı beğenirdi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 27 Mart, 00:10

Nermin Öztürk Gül Birinci dilimli olan mi olmuş ama pasta mükemmeldi herzaman böyle olur zaten hakeden kazanmaz
Beğen · 1 · 27 Mart, 07:21

Nergis Mevsimi Jürinin on bin kişiden farklı bir bakış açısı var demek kiSibel Duran Sibel'ciğim 
Nermin Öztürk Gül sıralama fotoğrafların üzerinde yazıldığı gibi, çok teşekkür ediyorum.Hepimiz bu gerçeği biliyoruz ve gene de bu oyuna geliyoruz ya, ben bize ne diyeyim 
Beğen · 2 · 27 Mart, 08:15

Dilek Mula Arıkan Nergiscim bizde geçen hafta eşimin masa tenisi turnuvasında aynı şeyi yaşadık maalesef herşey çıkar çatışması olmuş. Biz seni biliyoruz en güzeli senin pastandi sen bizim birincimizsin sakın kendini üzme. ..
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 22:41

Nergis Mevsimi Dilek'ciğim teşekkür ederim.Bu işlerin emekle, oylama ile ilgisi olmadığını öğrenmiş olduk.Sonuçlar ortada; gözü gören tarifi okuyan değerlendirecektir.Bu saatten sonra kararı verenlere üzülmek daha doğru herhalde 
Beğen · 1 · 27 Mart, 08:07

Yıldız Sınmaz Uzgan Çok saçma bir sonuç gerçekten bir kaç beden büyük gelmişsin bu yarışmaya gönlümüzün birincisi arkadaşım...
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 21:18

Nergis Mevsimi İyi ki; gönüllerin birincisini de jüri seçmiyor Yıldız'cığım, kaçıncı olurdum kim bilir :)
Beğen · 27 Mart, 08:15

Gülser Ertaş NERĞİZCİM SEN BUYARIŞMAYA BİRKAÇ BEDEN BÜYÜK GELDİN....BU KADAR BASİT......SENİNLE YARIŞANLARA BAKARMISIN????
Beğen · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 20:13

Nergis Mevsimi Yarışanlara benim değil jürinin bakması gerekiyordu, onlarda bakmışlar böyle uygun görmüşler demek ki
Beğen · 26 Mart, 20:44

Sevil Tolu-karaaslan Juri üyeleri görme engelli miydi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 26 Mart, 18:51

Nergis Mevsimi Sanmıyorum Sevil Tolu-karaaslan belki de güzellik anlayışları farklıdır diyelim
Beğen · 26 Mart, 19:23

Gülser Ertaş BEN ÖYLE SANIYORUM..
Beğen · 26 Mart, 20:14

Dilek Yiğit Ateş Sen benim gönlümde birincisin arkadaşım saçma bir sonuç bence
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 18:11

Nergis Mevsimi Eurovision yarışması gibi halk jürisinde birinciyim Dilek'ciğim :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 18:51

Mine Ergunay Ablacığım şaşkınım ve çok kızgın.. Yarışma sırasında bile farkettik herşeyi aslında. Saniyede bir, 100 er 100 er artan, 5 dakikada 1000 leri geçen beğeniler ??? Koskoca HARİBO bunları mı birinci yapacak bu kadar güzellik, emek dururken ,derken HARİBO gerçekten kendine yakışanı yapmış...! Her yerde ve herşeyde olduğu gibi yine haksızlık, hakkaniyetsizlik ve emek hırsızlığı kazanmış oldu. JÜRİ ???? ye SELAMLAR BİZLERDEN !! Daha Fazlasını Gör
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 17:02 · Düzenlendi

Nergis Mevsimi Aslına bakarsan büyütülecek bir şey yok Mine'ciğim, Haribo markası firmayı temsil etmeye uygun gördüklerini seçmiş, demek sizlerin görmediği bir şey görmüşler 
Beğen · 3 · 26 Mart, 17:32

Mine Ergunay Şahane temsil edilecekler  yazikkk 
Beğenmekten Vazgeç · 1 · 26 Mart, 17:39

Canan Yalin Polat Butik pastacilara alerjileri var kesin , bu inanilmaz bir sonuc. Ellerinize saglik harika olmus pastaniz 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 16:12

Nergis Mevsimi Çok teşekkür ederim Canan Yalin Polat 
Beğen · 26 Mart, 16:39

Emine Dnc bence birinciliği siz haketmiştiniz birinciliği kazanan kim çok merak ettim nergis hnm 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:21

Nergis Mevsimi Bu gün bu sayfadaki herkesin en merak ettiği şeylerden biri bu herhalde ama inanın ben de bilmiyorum 
Beğen · 1 · 26 Mart, 17:15

Petek C. Yalçın Sen benim gonlumun birincisisin.ama birinci kimin birincisi anlamak zor:(
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:13

Nergis Mevsimi Bilmece bildirmece değil mi Petek'ciğim, ben bilemedim dereceye de giremedim 
Beğen · 26 Mart, 17:21

Asiye Merdan butun emek pastada dıgerlerını herkes yapar adaletsız
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 15:06

Nergis Mevsimi Belki herkesin yapacağı bir şey seçmek istemişlerdir 
Beğen · 26 Mart, 17:33

Emine Çayır Sagdan ilk resimdeki tarifi alabilirmiyim
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 14:59

Nergis Mevsimi Tarifleri Haribo sayfasından takip edebilirsiniz Emine Çayır, yayınlayacaklardır herhalde.
Beğen · 1 · 26 Mart, 17:18

Ebru Akyurt Mengen Yok artık...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 14:55

Nergis Mevsimi Sonuçlar açıklandı, böyle bir şey var, gerçeklerle yüzleşmeliyiz :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 17:16

Nalan Dikmen Özkavsal Çok şaşırdım gerçekten şaka gibi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 14:50

Nergis Mevsimi Aslında çok da şaşırmadım desem inanır mısınız 
Beğen · 26 Mart, 17:26

Beriş Sincar Eldiz saçmalık resmen 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 14:37

Nergis Mevsimi Jüri sizinle aynı fikirde değil sanıyorum 
Beğen · 1 · 26 Mart, 17:17

Beriş Sincar Eldiz torpil var ya bu kadarı olamaz
Beğenmekten Vazgeç · 1 · 26 Mart, 18:14

Nergis Mevsimi Bir pastaya bile torpil yaparlar mı diyorsunuz 
Beğen · 26 Mart, 19:02

Belgin Çetin Trajikomik bir sonuç,Haribo firmasını kınıyorum...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 13:55

Nergis Mevsimi Trajik kısmını mı, komik kısmını mı daha önce kınayalım ne dersin :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 16:41

Elifin Terazisi Şaka mı bu
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:54

Ayşe Bozyel Hic goze hitap etmiyorlar paket biskuvi yarismasi yapsalarmis bosverin.Sizin katilmanizla onlar prim yapti adlari kullanildi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:50

Nergis Mevsimi Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyorsunuz :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 15:49

Demirseren Nural HARİBO Chamallows firması kendi özgün ürünü olduğunu gösteren bir çalışma istiyormuş demek ki diye düşündüm. Sizin çalışmanız muhteşem ama Haribo değil de pasta kaplama hamuru olmuş. Yoksa tabii siz birinci olurdunuz.. Sanırım istediklerini yarışma şartnamesinde tam anlatamamışlar...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 4 · 26 Mart, 13:41

Nergis Mevsimi Demirseren Nural hanımcığım, yarışmanın adı Haribo ile kolay tarifler değildi ki  Ben de Haribo ile böyle bir pasta bile yapılabilir mantığı ile yola çıkmıştım ve kaplaması, çiçekleri, içinin kremasında Haribo vardı.Yani çocukluğumuzda bile yaptığımız herkesin aklına ilk gelecek, geleneksel iki bisküvi arasına bir lokum koymak mı Haribo'nun özgün ürünü sizce.Çok teşekkürler.
Beğen · 6 · 26 Mart, 14:04

Serpil Bardakçı Tekin yok artık birinciye bak
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:34

Güzin Kaya Akbalik Ellerine sağlık arkadaşım .Sen gönülllerin birincisisin.
Beğen · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:30

Nergis Mevsimi Teşekkür ederim canım, iyi ki gönüllerin birincisini de jüri seçmiyor :)
Beğen · 2 · 26 Mart, 13:41

Güzin Kaya Akbalik Nergisciğim senin bu yarışma sonuçlarından sonraTürkiye de bazı haksızlıkların olduğu kanaatine vardım.
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 13:29

Nergis Mevsimi Ben de şüpheleniyordum inanır mısın, bir bakayım dedim nerelere kadar gelmiş :)
Beğen · 2 · 26 Mart, 13:42

Güzin Kaya Akbalik Pastaya kadar inmiş canım.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:50

Nergis Mevsimi Sanki, bana da öyle geldi :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 14:11

Sevim Kibar Bencede haksızlık olmuş biraz Nergis Mevsimi nin pastası cok güzel,jüri neyi baz alarak değerlendirmiş....Keşke biraz emeğe saygı olsaymış....
Beğen · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:21

Nergis Mevsimi Sadece benim değil katılan pek çok kişinin emeği de göz ardı edilmiş, Haribolu kolay tarifler yarışmasıymış meğer :)
Beğen · 2 · 26 Mart, 14:24

Şeniz Akgunduz Yok artık.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:14

Nergis Mevsimi Sadece emek ve destek yeterli değilmiş demek ki Şeniz'ciğim
Beğen · 26 Mart, 13:24

Aslı Değişici şoka girdim
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:06

Nergis Mevsimi Aslı'cığım :)
Beğen · 26 Mart, 13:13

TC Teiji Tokki Nergiscim yarışmalar oyla yapılsa en çok tanıdığı olanlar kazanıyor 😕 bu yarışmada jüri seçmiş ya farkındaysan herkesin yapabileceği tarifler ödül kazanmış amaç belli ödül "hangi tarifleri görüp insanlar ürünümüzü daha fazla satın alır" sorusuna cevap veren tariflere verimiş 😎 Şimdi senin tarifin seçilmiş olsa kaç kişi koşup ürün alıp senin tarifini denemeye çalışır  Cevap böylsce ortaya çıkıyor  2006 ya da 2007 yılında etkinlikvardı adı üstünde etkinlik orda bile öyle yorumlar yapıldı ki bi daha tövbe ettim hiç hir yere katılmadım 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:04

Nergis Mevsimi Ama diğer tariflere de bakmalısın Teijim öyle bir mantık olsaydı, çöp şişe geçirilmiş Haribolar da vardı, daha basit yani Yarışmalar konusunda haklısın, katılmamalıydım.
Beğen · 1 · 26 Mart, 13:15

Sevilay Uçak Tadına bakmadan görüntüye göre oy verilen bir yarışmada şaşkınlık verici sonuç yani 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 26 Mart, 13:03

Nergis Mevsimi Sonuçlar bir türlü açıklanmayınca böyle bir şey bekliyordum, sonuca şaşırdım desem yalan olur biliyor musun 
Beğen · 1 · 26 Mart, 13:12

Elvan Akıncı Hakikaten çok zorlu bir seçim yapmışlar yazık! Nergis cim bizim birincimiz sensin 
Beğen · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:00

Nergis Mevsimi Bir daha hiç bir jüriyi zorlamayacağım Elvan'cığım, söz veriyorum  :) Desteğiniz için çok teşekkürler.
Beğen · 1 · 26 Mart, 13:25

Mehmet Ilhan Üçer Yazık ya bir hobi Yarışmasında bile torpil. Birincinin hali traji komik. Hele sizinkinin yanında. Zavallı bir durum ne denir?
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 12:58

Nergis Mevsimi Zaten arkadaşların ısrarı sonucu katılmıştım ama durum budur, beni destekleyen benden daha çok heyecanla sonucu bekleyen arkadaşlarımın da ödül alanları görmesini istedim İlhan bey, sonuç memleketimden insan manzaraları :)
Beğen · 2 · 26 Mart, 13:07

Banu Sayar Arık Ilginc kelimesi bile yetersiz kalmış... "Göz var, göz var" demek geldi icimden . Epey çekişmeli olmus belli, oldukca zorlanmislar resimlerden de anlaşilacagi uzeree  Daha once de soyledigim gibi; sen bizim gonlumuzun birincisisin. Gerisi boş. Biz , sevgiyle senin emeklerinin takipiciyiz. Tekrardan ellerine ve emegine sağlık ablacigim. .. sevgiler 
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 12:57

Nergis Mevsimi Ne diyelim Banu'cuğum önemli olan yerine getiremediğimiz şartlar varmış demek ki :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 13:05

Egeden Tarifler Şu fotoğraflara bakınca en göze hoş görünen hangisi ayırt etmek zor değil ama görebilene...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 26 Mart, 12:56

Nergis Mevsimi  :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 13:03

Filiz Çatalkaya Orhan Sanirim secim yapanlarin gozlerinde bir sorunu olmali.. Bunlar dereceye giriyorsa canim senin pastan oscar falan almali.. Bosver.. Sen bizim basimizin taci gonlumuzun birincisisin..
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 8 · 26 Mart, 12:54

Nergis Mevsimi Hiç öyle düşünmemiştim, durun bakalım belki de ayrı bir kategori daha olacaktır orada değerlendireceklerdir  :) Teşekkür ediyorum, sizlerin desteği her şeye değer 
Beğen · 1 · 26 Mart, 12:58

Miskokulu Lezzetler Nergisciğim senin yaptıkların her zaman harika evet bir çok arkadaşımızın dediği gibi sen gönlümüzün birincisisin  diğerleri de çok özgünmüş bravo jürideki arkadaşlara seçmekte çok zorlanmışlar anlaşılan...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 5 · 26 Mart, 12:52

Nergis Mevsimi Çok teşekkür ederim Mine'ciğim zaten sonuçlar açıklanamadıkça sanıyorum gönüllerin birincisiyim demiştim 
Beğen · 1 · 26 Mart, 12:55

Hafize Çerçi Sacmalık büyük haksızlık neye göre yani o kurabiye ne...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 12:47

Nergis Mevsimi Belki bir açıklama yaparlar göremediğimiz ne var o fotoğraflarda ve tariflerde 
Beğen · 26 Mart, 13:02

Sieda NrCn Merak ettim tadına bakarak mı oy verildi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 12:46

Nergis Mevsimi Hayır, sizin de gördüğünüz bu fotoğraflar üzerinden oy verildi.
Beğen · 26 Mart, 12:53

Sieda NrCn İlginç  senin şaheserin yanında bu çok basit kalmış
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 12:42

Nergis Mevsimi Jürinin takdiri ne denir
Beğen · 1 · 26 Mart, 12:44

Selda Şahiner Çetintaş Nergis ablacım Sibel ablamın dediği gibi sen bizim gönlümüzün birincisisin... 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 12:41

Nergis Mevsimi Teşekkür ederim canım
Beğen · 1 · 26 Mart, 12:43

Nil Ozcansen üçüncü olan ilginçmiş
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 12:31

Nergis Mevsimi Jüri ilginç bulmasa seçilmezdi sanıyorum.
Beğen · 26 Mart, 14:32

Nil Ozcansen inanmıyorum görüntüsü yeterdi derece almak için!
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 12:30 · Düzenlendi

Nergis Mevsimi Teşekkürler Nil Ozcansen
Beğen · 26 Mart, 12:42

Hafize Çerçi Garip
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 12:28

Nergis Mevsimi  :)
Beğen · 26 Mart, 12:41

Tülay Pordoğan Oral Benim birincim sensin Nergiscim 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:38

Nergis Mevsimi Canımsın Tülay'cığım 
Beğen · 1 · 26 Mart, 16:00

Sibel Berkem Nergis Mevsimi cim sen bizim gönlümüzün birincisisin 
Beğen · Yanıtla · 3 · 26 Mart, 12:39

Nergis Mevsimi Bu sistem içinde gönüllerin birincisi olarak kalacağımı bildiğimden bu tür yarışmalara katılmayı istemiyordum.Sibel'ciğim senin şansında yetmedi :)
Beğen · 6 · 26 Mart, 12:41

Asiye Merdan protesto edıyoruz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:09

Nahide Zereyak  :(
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 14:59


HARİBO LEZZET BİRİNCİSİ-Yorumları:
Aysegül Özcoban Birşey sorcam neden siz tarifi vemiyorsunuz.. Harrybonun sayfasına yönlendiriyorsunuz.. Anlam veremedim ..
Beğen · Yanıtla · 27 Mart, 15:31

Nergis Mevsimi Aysegül Özcoban, siz bunu benim yaptığımı sanıyorsunuz herhalde.Bunu ben yapmadım.Fotoğrafta ki dereceye giremeyen o pastayı ben yaptım.Bu kurabiye Haribo firmasının yarışmasında birinci seçtikleri tarif onun için tarifi Haribo'da diyorum.Ama çok merak ediyorsanız, yulaflı iki kurabiye arasına konulmuş eritilmiş Haribo diyebilirim :)
Beğen · 1 · 27 Mart, 22:20

Aysegül Özcoban Tarif alabilirmiyiz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 13:03

Nergis Mevsimi Aysegül Özcoban Tarif bana ait değil, bunu ben yapmadım.Ben dereceye girmeyen o pastayı yaptım.Tarifini benden istiyorsunuz ama ben de sizin kadar biliyorum.Tariflere ve diğer yarışmacılara isterseniz Haribo sayfasından bakabilirsiniz.
Beğen · 28 Mart, 00:32

Canan Yalin Polat Cok merak ettim neden bu birinci olmus felaket lezzetli heralde
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 16:14

Nergis Mevsimi Jüri fotoğraflar ve yazdığımız tarifler üzerinden değerlendirdiCanan Yalin Polat hiç birinin tadına bakma olanağı olmadı.
Beğen · 26 Mart, 17:56

Canan Yalin Polat Tarifte ne vardi acaba , yani o kadar sacmaki birinci olacak ne var bunda, haksizliga hic tahammulum yok , cok sinir bozucu
Beğenmekten Vazgeç · 1 · 26 Mart, 20:09

Nergis Mevsimi Yulaflı kurabiye arasına eritilmiş chamallows diyebilirim.İşte görüldüğü gibi Canan Yalin Polat
Beğen · 26 Mart, 20:38

Nil Ozcansen çokoprens ten alıntı her halde :))
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 12:32

Mustafa Katılmış tarifini bekliyoruz ben merak ettim lütfen yazın
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 16:01

Nergis Mevsimi Bu Haribonun birincilik ödülü alan tarifi Mustafa Katılmış.Sanıyorum bir iki güne kadar yayınlarlar oradan bakabilirsiniz.Ben ilk üçe giremedim ama tarifimi merak ediyorsanız bloğuma bakabilirsiniz.
Beğen · Yanıtla · 26 Mart, 16:19

Mustafa Katılmış teşekkürler kolay gelsin hayırlısı olsun takipteyiz yep yeni tariflerinizi bekliyoruz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 19:24

Nergis Mevsimi Çok teşekkür ediyorum Mustafa Katılmış
Beğen · 26 Mart, 20:39
HARİBONUN LEZZET İKİNCİSİ-Yorumları:

Aysegül Özcoban Tarif alabilirmiyiz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 13:03

Nergis Mevsimi Aysegül Özcobanbenden bunun da tarifini istiyorsunuz ama bu tarifi de ben yapmadım.Ben dereceye giremeyen fotoğrafta ki pastayı yaptım.Onun için merak ettiğiniz tarifleri Haribo sayfasına bakacaksınız.Yapmadığım bir şeyin tarifini benden istemeyin, ben de sizin de sayfada göreceğiniz kadar biliyorum.
Beğen · 27 Mart, 22:25

Nil Ozcansen hiç bir işleme tabi tutulmadan direkt kullanılmış ürünler emek yok denecek kadar az maalesef !
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 12:33

Nergis Mevsimi Jüri sizinle aynı fikirde değilmiş Nil Ozcansen
Beğen · 27 Mart, 13:42

Nil Ozcansen evet jürideki kişilerin uzmanlık alanlarını merak ettim
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 18:45


HARİBONUN LEZZET ÜÇÜNCÜSÜ-Yorumları:

Nil Ozcansen ilginiz için teşekkürler !
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 18:42

Nil Ozcansen bildiğimiz kakolu bisküit hamuru değil mi
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 12:32

Nergis Mevsimi Tarif isteyenler için yazayım, bu tarifi de ben yapmadım.Ben o gördüğünüz pastayı yaptım.Pastanın tarifi bloğumda, diğerleri Haribo sayfasında.
Beğen · Yanıtla · 28 Mart, 00:28

Benim yaptığım pastanın yorumları:

Nilüfer Kayser Şekercioğlu ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz görünür kişinin eseri rütbe- i aklında. üzülmeyin, siz bu işleri aşmışsınız zaten, bu tür onaylanmalara hiç ihtiyacınız yok, elinizi öpen gelsin.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 12:45

Nergis Mevsimi Teşekkür ederim :)
Beğen · 1 · 27 Mart, 12:48

Nilüfer Kayser Şekercioğlu ben şimdi çok merak ettim cehlimi mazur görün nergis mevsimi, 1.liğin kriteri nedir? Neye göre belirleniyor?Görsellik, estetik, en önemlisi de emek ve o emeğin sarfedildiği süre öyle ya bir şeye 1 saatte emek verirsiniz 5 saatte ikisi aynımı? bir delezzet. sizde olmayan eksiklik neydi? ya da şöylemi sormalıyım 1.liği alanın özelliği neydi?Ben bunları laf olsun diye sormuyorum gerçekten anlamakta zorlandım, bakıyorum bakıyorum sizin pastanız açık ara önde hem de öyle böyle değil karınca ile dağın arasındaki fark gibi, neyse, hakkınızın teslim edildiği günlerde görüşmek üzere.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 27 Mart, 09:18

Nergis Mevsimi Eksikliğimi ben de çok merak ediyorum Nilüfer Kayser Şekercioğlu çünkü halk oylaması dediler orada birinci sıradayım, tarifimi sayfadan okuyabilirsiniz gayet güzel, hiçbirinin tadını oylama şansları yoktu hepsini şu gördüğünüz fotoğraflara göre değerlendirdiler, görsel olarak zaten sizler de görüyorsunuz.Söylenmeyen başka nasıl bir kriter vardı bilemiyorum, jüriye sormak lazım :)
Beğen · 1 · 27 Mart, 12:40

Tülin Kalkan Ne büyük emek Ayyyyy ben bilirim kaç saatlerinizi verdiğinizi. Şeker hamurunu hazır aldığım halde 2 günde yapılır bu pasta . Birde şeker hamuru yapmak ölçüsünü tutturmak zor iş . Tebrik ederim emeğinize ve renkler muhteşem olmuş. Üzülmeyin lütfen . Bende keskinoglu yemek yarışmasında sizin gibi uzulmustum anlıyorum sizi hayırlı cumalar sevgiler...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 09:10

Nergis Mevsimi Teşekkürler Tülin Kalkan.Yapılan yorumlara bakınca aslında firmanın ve jürinin düştüğü duruma üzülmek daha doğru diye düşünüyorum.Bizler bir daha oyunlarına alet olmayıveririz :)
Beğen · 2 · 27 Mart, 12:45

Seda Acar Türkay siz bizim 1.mizsiniz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 26 Mart, 17:45

Nergis Mevsimi Çok teşekkür ederim Seda Acar Türkay 
Beğen · 1 · 26 Mart, 20:50

Seda Acar Türkay emeğe saygı yok bu dünyanın öbür tarafı var şu pastaya yazık ya siz bizim 1.mizsiniz boş verin
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 17:44

Nergis Mevsimi Çok teşekkürler Seda Acar Türkay, kalsın davam divana kalsın diyelim o zaman :)
Beğen · 1 · 26 Mart, 20:51

Pastacıkız Özlem Cok EMEK vermişsiniz ellerinize sağlik..
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:41

Nergis Mevsimi Bu işlerin emekle olmadığını anlamış olduk hep beraber 
Beğen · 1 · 26 Mart, 16:04

Zeynep Güler Nergis 'cim madem jüri değerlendirmesiyle seçilecekti, neden halk oylamasına açtılar. Bunu açıklamaları. Resmen oylamalara katılanlarla dalga geçildi sanki. Seçtiklerinden de bir şey anlaşılsa gam yemiycem. Bundan da anladığımıza göre fasa fiso bir durum. Sen hiç üzülme, değerini anlayanlar biliyor canım. Bunları milyon kere cebinden çıkarırsın. Öpüyorum seni....Sevgiler arkadaşım
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 26 Mart, 15:36

Nergis Mevsimi Ben de en çok sizlerin canla başla uğraşıp oy vermenize üzüldüm Zeynep'ciğim meğer ne verilen oyun ne de emeğin bir önemi yokmuş kolay tarifler yarışmasıymış, keşke 23 Nisan'da yapılsaydı daha anlamlı olurdu.
Beğen · 3 · 26 Mart, 16:09

Zeynep Güler Çok şekersin :)
Beğenmekten Vazgeç · 1 · 26 Mart, 17:51

Özgün Can Ne güzel yapmışsınız, tam bir bahar bahçesi (pastası  ) olmuş.... Elinize sağlık...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 15:32

Nergis Mevsimi Evet Özgün Can; yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe :)
Beğen · 26 Mart, 20:54

Fatma Rayhan SÜPPER OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK birisinin bir yakınlarımı vardı diye düşünüyor insan 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 13:09

Nergis Mevsimi Katılım şartlarında yakınların katılım dışı olduğu yazıyorduFatma Rayhan, yani bu sonuç sadece jürinin takdiri
Beğen · 26 Mart, 16:05

Lai La Harika
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 20:40

Nermin Öztürk Gül Bariz birinci olması gereken buydu yaaa
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 27 Mart, 07:24

Fatma Rayhan GÜLÜMSÜYORUM SADECE GÜLÜYORUM GÖZ VAR NİZAM VAR ŞEKERİMMM  Nergis Mevsimi OLSUN BENCE ÇOKKKKK KISKANMIŞLARDIRDA ONDAN 
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 26 Mart, 14:03


Ebru Akyurt Mengen, Nergis Mevsimi'nin gönderisini paylaştı.
26 Mart, 14:53 · 
Size bir komedi paylaşıyorum.Dereceye girenleri ve dereceye giremeyen. 4. resme bakın lütfen. Hepsi marsmellowdan üretim. Diyecek kelime bulamıyorum... Sevgili Nergis Mevsimi harikalar yaratmışsın. Tekrar kutluyorum.
Eki Göster
Beğen · Yorum Yap · Paylaş

Sedef Durmuslar Büyük haksızlık Nergis Mevsimi arkadaşıma
26 Mart, 14:56 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Ebru Akyurt Mengen İnanamıyorum yani. Söyliyecek kelime yok.
26 Mart, 14:57 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Zeynep Moğol Bu tür yarışmaları sevmiyorum,güzel olan değil en çok oy desteği olan kazanıyor ,Nergis hanımın pastası diğer bütün işlerinde olduğu gibi çok güzel ,birinci olan ise söyleyecek kelime bulamıyorum....
26 Mart, 15:03 · Beğen · 2

Nergis Mevsimi Teşekkür ederim arkadaşlar  Genelde yarışmalar beğeniye göre olduğundan ben de katılmıyordum ama bu defa hem jüri vardı hem de sizlerinde sayesinde en çok beğeni ve oy desteğini de ben almama rağmen, jüri böyle değerlendirmiş  Destekleyen herkese tekrar teşekkürler
26 Mart, 15:22 · Beğen · 5

Özgül Mısırlılar Bu tur yarismalarda guzel olan secilmiyor canim malesef 
27 Mart, 15:29 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Papatya Chef ŞAKA GİBİ GERÇEKTEN DE, YARIŞMALARA LÜTFEN SATIN ALINAMAYAN JÜRİLER KONSUN
27 Mart, 16:04 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nursevinle Binbir Lezzet Mutfağı grubunda bir gönderi paylaştı.
26 Mart, 12:21 · 
Eki Göster
Beğen · Yorum Yap · Paylaş

Nursevin Cem Sönmez Burdaki tariflerin dördüde güzel bence. Tarife kullanılan malzemeler v.s. de sanıırm göz önünde bulunduruldu.. Haribo ile sadece şeker hamuru yapılır imajını silmek istemiş olabilirler. Bu siizn başarısız olduğunuzu göstermez. Harika bir pasta ve emek var. Sadece ben baştan beri söylüyorum. Kazananların görselleri iyi değil. Tarif içerikleri güzel..
26 Mart, 21:14 · Düzenlendi · Beğenmekten Vazgeç · 3

Nergis Mevsimi Pastamı beğenip, emeğimi gördüğünüz için çok teşekkür ederim Nursevin hanımcığım.Ben de, Haribo ile bu pasta bile yapılabilir imajı vermek istemiştim ama Haribo'nun vermek istediği imaj iki kurabiye arasına koyup yiyebilirsiniz miydi acaba, eğer öyleyse bunun için yarışmaya ne gerek vardı.Önemli olan tarifse, benim tarifimin diğer üçünden ne eksiği var girip bütün tarifleri okudunuz mu ? Tarifin içinde, dışında, kremasında Haribo kullanmıştım.Yani benim tarifim de, görselim de güzeldi ve başarısız olmadığımı şu ana kadar ki yorumlardan ve susmayan telefonumdan anlıyorum.Nursevin hanımcığım siz her zaman ki gibi iyi niyetinizle ortamı yumuşatmaya çalışıyorsunuz sanıyorum ama bu dört fotoğraf yan yana durduğu sürece inanın gözü gören herkes için bu çok zor olacak diye düşünüyorum.
26 Mart, 19:43 · Beğen · 3

Nursevin Cem Sönmez Nergis Mevsimi Nergis hanımcığım  Ben ve bazı arkadaşlarımla yaptığımız konuşmada da demiştik Haribo bizce ürününü en çok kullanan tarifi seçecek ..Fakat tarifleri görünce ürününü kullananları değilde Pratik olanları seçmiş diye düşündük. Bu konuyu en güzeli Hürriyet aile ile yazışın. Nasıl ve neye göre gözlemlendi acaba? Ben bir tavuk firmasının yarışmasında kazanan tarifi görünce keşke katılsaydım demiştim.  Çok yarışmalarda gördüm bunu .Çok çabuk uğraştırıcı olmayan halktan yana, genelde her kesimin yapabileceği gözünüzü korkutmayan tariflerin seçildiğini gördüm bu yüzden yarışmalara katılmıyorum. Şu çiçeklerdeki emek bence göz korkutmuştur. Birde tariflerde özellikle 3. olan arkadaşım 2 tarif göndermişti hala hangi tarifinin seçildiğini bilmiyoruz. Ne olur üzülmeyin..
26 Mart, 21:21 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Nergis Mevsimi Bu konuyu hiç kimseyle yazışmaya gerek duymuyorum çünkü dediğim gibi dört fotoğraf yan yana durduğu sürece gören gözler zaten hakkımı teslim edecektir.Aslında bu konuda yazmak da istemiyordum ama benimle birlikte sanıyorum herkes sonuca şaşırdı ben sadece onlara cevap veriyorum. Sonuç olarak hem fikir olduğumuz şudur ki, yarışmaların hiç bir ciddiyeti ve güvenilirliği maalesef yoktur 
26 Mart, 21:55 · Beğen · 3

Koc Hüli Koc Ben direk Pastaya oyumu verirdim...muhteşem olmuş ve daha çok Emek verilmiş...biraz bu Yarışmada ciddiyetsizlik görür gibiyim...tabi neye göre bunları sectiler bilemedim..belkide Nursevim Hanımın dediğinide düşünmüyor değilim...yani daha nerelerde kullanıla bilinir Şeker Hamuru Pasta dışında?? Diye mi düşündüler acaba?
27 Mart, 00:33 · Düzenlendi · Beğenmekten Vazgeç · 3

Nergis Mevsimi Haribo normalde şeker hamuru olarak kullanılmıyor ki, kullandığımız pek çok şeker hamuru markası var.O mantıkla düşününce Haribo şeker hamuru olarak da kullanılabiliyormuş, bu pasta bile yapılabiliyormuş denilebilirdi.Yani nerelerde kullanılabilir, nerelerde kullanılabilir diye uzuuuun uzun düşünüp iki kurabiye arası nasıl da bizim aklımıza gelmemişti diye mi düşünüp oy vermişlerdir sizce :)
27 Mart, 10:53 · Beğen · 1

Nursevin Cem Sönmez Ben hariboyu hep şeker hamuru yapımında kullanılır olarak biliyorum. Olumlu düşünmek adına Bu şekilde yorumladım. Sevgili Nergis hanımcığım. Pratik tarifler günümüzde çok tutuluyor bunu ancak Haribocuların açıklamasından sonra öğrenebileceğiz ..
27 Mart, 10:56 · Beğen

Nergis Mevsimi Şeker hamuru bulunmadığı durumlarda kullanılabilir ama sadece bu iş için üretilmiş onlarca şeker hamuru markası varken, kimsenin aklına Haribo gelmez.Sadece böyle bir yarışmada Haribo bu işe de yarar vurgusu yapabilmek için marka adına iyi olur diye düşünmüştüm ama kendi adıma pek de iyi olmamış bu düşüncem, boşuna uğraşmışım.Belki ortaya bir Haribo paketi koyup, yarışmaya gönderseydim bu kadar basiti bizim bile aklımıza gelmemişti diye oy verirlerdi 
27 Mart, 11:43 · Beğen · 2

Nursevin Cem Sönmez Katılıyorum. Buna dikkat edilmiş belliki. Bence hediye çekinizin keyfini çıkarın .
27 Mart, 11:45 · Düzenlendi · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nergis Mevsimi Nursevin hanımcığım bu konuyu kapatalım, herkes neyin ne olduğunu gördü zaten.Bu arada 100 liralık hediye çeki ile adalet satın alınabiliyorsa tabii ki keyfini çıkarırım  Çok teşekkür ediyorum.
27 Mart, 11:51 · Beğen · 1

Nursevin Cem Sönmez Ok. ben adaleten söz etmedim. bazı şeylerden keyif almak gerek üüzlmeyin dedim.
27 Mart, 11:53 · Düzenlendi · Beğenmekten Vazgeç · 1

Rümeysa Kaydu Nergis Mevsimi Ellerinize sağlık Nergis hanım. Ama galiba farklı yerlerde de kullanılacağını göstermek istemişler galiba firma. Yoksa sizinki de çok güzel ama herkes şeker hamuru olarak kullanıldığını biliyor Chamallowsun . Ellerinize sağlık. Emek veren herkesin 
28 Mart, 16:00 · Beğen · 1

Nergis Mevsimi Bu konuyu kapatmak istiyorum.Çünkü Nursevin hanımın sayfasını meşgul etmek istemiyorum ama bir kez daha yazayım.Hiç bir butik pastacı Haribo alıp, şeker hamuru yapmaz.Şeker hamurunu ya kendileri glikoz, pudra şekeri vs.alıp hazırlar yada hazır olanlardan alıp kullanır.Yani; farklı yerlerde kullanılabileceğini gösteren ben ve benim gibi kullananlardı.Yoksa en akla gelen halini mi akla getirmeye çalıştılar diyorsunuz.Rümeysa Kaydu hanımcığım, anlıyorum sizler de bir türlü anlam veremediniz, mutlaka bir açıklaması olmalı diye kendinizi zorluyorsunuz ama zorlamayın her şey fotoğraflarda görüldüğü gibi , o günden beri herkes herhalde öyledir herhalde böyledir deyip duruyor.Sonuçtan herkesin içi rahat olsa, mantık aranıp durulmaz herhalde. Bırakın bu da vicdanlarda ve hafızalarda böyle kalsın.
28 Mart, 19:11 · Beğen

LEZZET BEŞLİSİ grubunda bir gönderi paylaştı.
26 Mart, 12:21 · 
Eki Göster
Beğen · Yorum Yap · Paylaş

Özay Berkem Tuğral Yorumsuz diyecek kelime yok
26 Mart, 12:22 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Cagla Turan katılan ve kazanan herkesi kutlarım ..
26 Mart, 12:28 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Çiğdem Özçetin Uğraş Yorum yapamıyorum ancak şakınlıkla bakıyorum
26 Mart, 12:44 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Aslı Değişici
26 Mart, 13:09 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Selcen Korhan Şenocak
26 Mart, 14:01 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nilgün Ortanoğlu Türker ???????
26 Mart, 14:06 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nigar Sargın Çok adaletli bir yarışma olmuş pes yani 
26 Mart, 15:22 · Beğenmekten Vazgeç · 4

A Selma Mollaoğlu Nigar hanım bunu neye dayanarak yazdınız?
26 Mart, 15:26 · Beğen

Nigar Sargın Kazanan ve yarışan fotoğraflara göre yazdım A Selma Mollaoğluhanım
26 Mart, 15:39 · Beğenmekten Vazgeç · 1

A Selma Mollaoğlu Bir problem varsa Haribo'ya yazınız
26 Mart, 15:40 · Beğen

Nigar Sargın Nergis Mevsimi ablamin pastası tüm tariflerinde olduğu gibi yine muhteşem ve kusursuz büyük emek harcamış bu yüzden benim görüşüm adaletsiz olduğu konusunda
26 Mart, 16:31 · Beğenmekten Vazgeç · 3

Nergis Mevsimi Kıyamam sana Nigar'cığım  Hayat tecrübelerden ibaret, boş ver canım bundan sonra biz kendimiz yapar kendimiz yeriz bir daha da böyle oyunlara gelmeyiz 
26 Mart, 16:35 · Beğen · 3

Nigar Sargın
26 Mart, 16:50 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nilgün Ilgün Sevgili Nergis, karedeki dereceleri gördüğümde, ben kendimce birinciyi belirledim:) sanıyorum bu yarışma da biraz amacını aşmış;) en iyisi, kendi emeklerimizi ciddiyeti konusunda tatminkar olmayan mecralarda paylaşmamak. Geçmiş olsun gönlümün birincisi.
26 Mart, 17:02 · Beğenmekten Vazgeç · 4

Nergis Mevsimi Çok çok teşekkür ederim Nilgün Ilgün'cüğüm  Haklısınız, bu sistem içinde başarmanın mümkün olmadığını tecrübe etmiş oldum  Benim için en büyük ödül arkadaşlarımın desteği oldu ama oylama günü o kadar uğraştılar ki, en çok da onları hayal kırıklığına uğrattığıma üzüldüm.
26 Mart, 18:09 · Beğen · 1

Nigar Sargın Aynen ablacım çok öpüyorum seni 😙
26 Mart, 18:13 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Sibel Berkem Nergis cim sonuç ne olursa olsun sen bizim birincimizsin Profilim de bile senin yaptığın kurabiye var  kaldırmaya kıyamıyorum o kadar güzel ki...
26 Mart, 18:33 · Düzenlendi · Beğenmekten Vazgeç · 5

Butik Pastacilar grubunda bir gönderi paylaştı.
26 Mart, 12:20 · 
Eki Göster
Beğen · Yorum Yap · Paylaş

Ayşegül Sezgin Çok büyük haksızlık olmuş sizinki mükemmel görünüyor
26 Mart, 14:48 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Duygu Balcı Karabacak Çok büyük haksızlık olmuş hemde özellikle birinci olan nimete hakaret değil ama eğer bi yarışma ise sizinki açık ara farkla birinci olmaliydi
26 Mart, 15:11 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Gülay Biçer Nasıl yani???
26 Mart, 15:21 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Ilknur Koçak Çiçek Sacma biskivi arasi marshmelov cok basit bir fikir hemde 1.,..,cık sevmedim
26 Mart, 16:41 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Hatice Sen O birinci ne öyle inanamıyorum
26 Mart, 16:51 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Hatice Sen Sizin pasta daha güzel
26 Mart, 16:52 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Gülçin Tekkaş 5000 küsur kişiyiz ama sizi birinciliğe taşıyamadık. Demek ki, 4500 kişi pasif üye... Çok yazık. Ama bu tür oylamalarda pek adalet yok. Bilgisayarın girdiği her yerde hile de mevcut zaten. Tüh ya...
26 Mart, 16:56 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nergis Mevsimi Beni beğenilerde birinci yaptınız Gülçin Tekkaş'cığım, üzülmeyiniz lütfen  Ben herkese çok teşekkür ediyorum.Bu jürinin kararı, yoksa beğenilerde birinci sıradaydım benden önceki iki kişiyi sanıyorum bilgisayar hilesi diye elemişler.Ben birinci sıradaydım.Ama sonucu üç gün gecikmeli açıkladılar o arada bir yorum yaptılar 1. ve 2. tamam 3. yü düşünüyoruz diye üç gün düşünüp bu gördüklerinizi seçmişler.Yani sonucun sizlerin beğenilerinin azlığı çokluğu ile ilgisi yok tamamen jürinin kararı :)
26 Mart, 17:05 · Düzenlendi · Beğen · 1

Gülçin Tekkaş Bu daha acı.
26 Mart, 17:10 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Gülçin Tekkaş Bence hepimiz protesto mesajı çekelim. Terbiyesizlik bu.
26 Mart, 17:10 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nergis Mevsimi Ülke gerçeği diyelim :)
26 Mart, 17:10 · Beğen · 1

Nergis Mevsimi Zaten jüri üyelerinden biri de rahatsız olmuş yazılanlara, Hariboya yazın şikayetlerinizi demiş
26 Mart, 17:11 · Beğen · 1

Nergis Mevsimi Ben son anda arkadaşların ısrarı ile katıldım yoksa yarışmalara güvenemiyorum ama haklıymışım.Hem beğeni de hem gönüllerde birinci olmak yetmedi.Neye göre değerlendirdilerse artık bilemiyorum 
26 Mart, 17:13 · Beğen · 1

Sevda Özalp Şen Çok güzeldi pastanız ben emindim sizin kazanacaginiza malesef hile her yere bulaşmış durumda ülkemizin hazin gerçeği...
26 Mart, 17:19 · Beğenmekten Vazgeç · 2

Gülcan Bulut Şekertaat Bulut bende pek güvenemiyorum malesef
26 Mart, 17:22 · Beğenmekten Vazgeç · 1

Nergis Mevsimi Artık amatörce yapılmış bir pastaya kadar kaldıysa çok üzücü
26 Mart, 18:00 · Beğen

Yasemin Midilli Sizinki daha güzeldi ama demek ki süslü püslü uğraşılmış şeyler değil normal şeyler istiyolarmış ama o zaman da hiç değilse 2. yi 1. seçselermiş.
26 Mart, 18:29 · Beğen

Nergis Mevsimi Zaten sorun benim birinci seçilememem değil Yasemin Midilli, diğer tariflere bakarsanız çok daha özgün ve güzel tarifler vardı ve evet benimkine göre kolaydı.Jüri üyelerinden biri bu kadar tepkiye peki tarifi okudunuz mu demiş, benim tarifim hepimizin yaptığı ganajlı pasta, birinci olanın ki yulaflı diyet kurabiye içine erimiş Haribo :) Yani başka tariflerde vardı inanın ödül alanlara gelinceye kadar.
26 Mart, 18:33 · Beğen

25 Mart 2015 Çarşamba

ISIRGAN OTU SALATASI

Isırgan salatası tarifi
Dalagan salatası nasıl yapılır
Pancarlı ısırgan otu salatası tarifi
     Ege mutfağında; börek ve gözleme içinde, değişik  yemeklerde, çay ve salata olarak kendine her zaman yer bulan ısırgana ( dalagan ) adı üstünde ısırdığı, daladığı için çocukluk yıllarımda korkup, pek sıcak bakmasam da şimdilerde her gün yeni bir faydasını duyduğumdan en azından börek ve gözleme içi olarak kullanıyorum.Isırganların yapraklarını eldiven giyerek ayıklayıp, bir kaç su da yıkarsanız, elinizi ağzınızı yakıp, tahriş etmeden istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Bu defa nar taneleri, pancar ve peynir dilimleriyle salatasını yaptım.Pancar turşusu ve nar taneleri de salataya ekşilik vereceğinden zeytinyağı ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 bağ ısırgan otu 
  • 2 adet pancarın turşusu 
  • 1 su bardağı nar taneleri 
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım limonun suyu 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 

Yapılışı:

  • Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
  • Yapraklar fazla zedelenmeden bir kaç defa iyice yıkanır.
  • Süzgece alınıp, kuruması sağlanır.
  • Pancar turşusu veya haşlanmış pancarlar, küp küp doğranır.
  • Narlar tanelenir.
  • Beyaz peynir küp küp doğranır.
  • Malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz karıştırılıp, yenileceği zaman sosu üzerine dökülür.

23 Mart 2015 Pazartesi

YEŞİL ELMALI YER ELMASI SALATASI

Yeşil elma salatası tarifi
Yer elması salatası tarifi
Yeşil elmalı yer elmalı salata tarifi
     Diyet yapanlara, kilo vermeye çalışanlara önerilen; oldukça düşük kalorili yeşil elmanın yanına, gene düşük kalorili yer elması ve diyetlerin olmazsa olmazı cevizi de ekleyerek yaptığım salatayı yiyen herkes beğendi.Diyet denilince, benim gözümün önüne hep tek başına duran yeşil bir elma geliyor :) Bu görüntüyü değiştirmemek için; yeşil elmalı, yer elmalı, yoğurtlu, cevizli salatayı içini oyduğum yeşil bir elmanın içinde servis ettim.
Malzemeler:
  • Yarım kilogram yer elması 
  • Yarım kilogram yeşil elma 
  • Yarım su bardağı ceviz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 2 su bardağı yoğurt  
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu 
  • Tuz 

Yapılışı: 
  • Yer elmaları ve yeşil elmalar limonlu su içine soyulup, bekletilir.
  • Sarımsaklar soyulup, ezilir.
  • Dereotu ince kıyılır.
  • Cevizler irice parçalanır.
  • Suyun içinden alınan elmalar, rendelenir.
  • Yoğurdun susuz kısımlarından alınıp, tuz eklenerek çatalla çırpılır.
  • Malzemelerin hepsi karıştırılıp, servis edilir.

22 Mart 2015 Pazar

SİMİT ÇÖREK

Simit çörek tarifi
Mayalı çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
     Eskiden evde her zaman yaş maya bulunmadığından pek fazla mayalı hamurlu tarifler yapmazdım ama instant mayalar çıktıktan sonra yaptığım mayalı hamurlara değişik şekiller vermek bana terapi gibi gelmeye başladı.Daha önce yaptığım; közlenmiş biberli çörek, domatesli peynirli simit, çikolatalı cevizli çörek, ayçiçeği böreği, yıldız çöreği, örgülü çörek, ayçiçeği çöreği gibi tariflere şekil vermek size uğraştırıcı geldiyse, istediğiniz iç malzemesini kullanarak ınstant mayalı çörekler yapmaya, yapılışı en kolay simit çörek yaparak başlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker ınstant maya 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Yarım su bardağı ılık süt 
  • Yarım su bardağı ılık su 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
İç malzemesi:

  • 2-3 adet haşlanmış patates 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 150-200 gram tuzsuz lor 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Maydanoz 
  • Karabiber 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Patatesler haşlanıp, soyulur, sıcakken çatalla parçalanır.
  • Kuru soğanlar yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar çevrilir.
  • Ezilmiş patatesler, tuz, baharat ve ince kıyılmış maydanoz da eklenerek iç hazırlanır.
  • Un, ınstant maya, toz şeker geniş bir kap içinde karıştırılır.
  • Yumurtanın akı, süt, zeytinyağı ve su da eklenir.
  • Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp on dakika bekletilir.
  • Fırın kağıdı üzerinde merdane ile hamur dikdörtgen açılır.
  • Hamurun uzun kenarı boyunca, bıçakla bir veya iki parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Kesilmeyen kısıma patatesli iç malzemesi uzun rulo gibi yayılır.
  • Hamur kesilen şeritlere kadar rulo yapılıp, kesilen şeritler de üzerine sarılır.
  • Bu şekilde bırakılır veya iki ucu birleştirilerek simit şekli verilir.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.
  • Oluşan şeritlerin birine susam, birine çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yarım saat kadar pişirilir.

21 Mart 2015 Cumartesi

TRİLEÇE TATLISI

Trileçe tatlısı tarifi
Trileçe nasıl yapılır
Balkan tatlısı trileçe tarifi
     Son günlerin en popüler tatlısı olan Trileçe'yi yapmayan kaldı mı bilmiyorum ama popülerliği geçmeden Balkanlardan gelen bu lezzeti paylaşmak istedim.Balkanlardan hep soğuk hava dalgası gelecek değil ya, bu defa da Üç Süt anlamına gelen bu hafif, lezzetli tatlı gelmiş :) Trileçe aslında inek sütü, manda sütü ve keçi sütü karışımından yapılıyormuş ama özellikle de manda sütü bulmak zor olduğundan ben sadece inek sütü kullanarak yaptım.Yumurta akları ve sarıları ayrılarak yapılan kek tariflerinden çok da farkı olmayan bu tatlının sosunun dipte birikip, üstünün kuru kalmaması için; gece boyunca gidip gelip, ara ara sosunu dökerek iyice çekmesini sağladım. Benim için tatlının en zor aşaması ertesi gün üzerine karamel sosu dökülecek olan tatlıyı, sosunu çekmesi için buzdolabında bekletirken evdeki tatlı severlerden korumak oldu :)  
Malzemeler: 
  • 5 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
Sütlü sos:
  • 1,5 litre süt 
  • 200 gram süt tozu veya kahve kreması 
  • 2 paket süt kreması ( 2 x 200 gram) 
Karamel sos:
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 200 gram süt kreması 
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Yapılışı:
  • Yumurtaların akı ve sarısı ayrı kaplara alınır.
  • Yumurta akları toz şeker ile 5 dakika boyunca mikserle iyice katılaşıp, beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Başka bir kapta çırpılmış yumurta sarıları da yumurta aklarının olduğu kaba spatula ile alttan üste azar azar karıştırılarak  yumurta aklarının köpüğü söndürülmeden eklenir.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya elenip, yumurtalı karışıma azar azar mikser kullanmadan spatula ile yedirilir.
  • Büyük boy borcam kare fırın kabı katı bir yağla yağlanır.
  • Karışım dökülüp, kaşığın tersi ile yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak 30-35 dakika kadar pişirilir.
  • Bir su bardağı kadar sütün içinde süt tozu ezilerek inceltildikten sonra süt kremaları ve kalan süt de eklenip iyice karıştırılır.
  • Kek ılıdıktan sonra dilimlenip, sosunu iyice çekebilmesi için kürdanla üzerinde delikler açılır.
  • Sütlü sos kekin üzerine yavaş yavaş aralıklarla dökülür.
  • Sosun hepsi döküldükten sonra üzeri streçlenip, buzdolabında sosunu iyice çekmesi için bekletilir.
  • Karamelli sosu için; toz şeker rengi değişene kadar kısık ateşte sürekli karıştırılarak eritilir.
  • Tereyağı, süt ve süt kreması da eklenir.
  • İlk aşamada sertleşen şeker pürüzsüz karamel kıvamı alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan alınıp, ilk sıcaklığı geçince kekin üzerine yayılır.
  • Servis edilene kadar buzdolabında bekletilir.

20 Mart 2015 Cuma

KUZU GÖBEĞİ ( MOREL MANTARI ) GÜVECİ

Kuzu göbeği ( Morel ) mantarı
Kuzu göbeği mantarı güveci tarifi
Kuzu göbeği mantarı nasıl pişirilir
Morel mantarı güveç tarifi
Morel mantarı güveci nasıl yapılır
     Üç yıl önce yaptığım Kuzu Göbeği ( Morel ) Mantarı Dolması ve Kuzu Göbeği ( Morel ) Mantarı Kavurması tariflerimin fotoğrafı onlarca kişi ve firma tarafından kendileri yapmış gibi, altına tarifler uydurularak halen paylaşılmaya devam edilince, herhalde Türkiye Cumhuriyeti'nde benden başka kuzu göbekli yemek yapan yok diye düşünüp sorumluluğumu yerine getirmek için bir tarif daha paylaşayım diye düşündüm :) Aslında bu yemek için bir kaç fotoğrafım daha vardı ama nasılsa bunu da yıllarca başka sayfalarda göreceğim için takip etmek kolay olsun diye hepsini paylaşmıyorum. Bazen fotoğrafların altına acaba adımı yazmasam da hırsızlarda uğraşıp adımı silme zahmetinde kalmasalar mı diye düşünmeden de edemiyorum.Neyse; şaka bir yana benim adımı silip silip kendileri yapmış gibi fotoğrafı yayınlayan bu emek hırsızlarına canım yeterince sıkılıyor, sizleri de sıkmamak için kuzu göbekli, arpacık soğanlı güveç tarifimi paylaşayım.
Malzemeler:
  • 500 gram kuzu göbeği ( morel ) mantarı 
  • 250 gram arpacık soğanı 
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı acı biber 
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 7-8 adet kiraz domates 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Dereotu 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Mantarlar dip kısımlarından biraz  kesilir.
  • Hiç kum kalmayana kadar iyice yıkanır.
  • Mantarlar küçükse bütün olarak bırakılır, büyükse ikiye üçe kesilir.
  • Zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan, soyulmuş arpacık soğanlar ve mantarlar kavrulur.
  • Doğranmış kırmızı, yeşil biberler ve en son kiraz domatesler de tencereye eklenir.
  • Tuzu ve yarım çay bardağı sıcak su da eklenip, tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • İndirmeye yakın karabiber ve dereotu eklenip, sıcak servis edilir.

19 Mart 2015 Perşembe

AMASYA ELMASI REÇELİ

Elma reçeli tarifi
Elma reçeli nasıl yapılır
Amasya elmasından bütün dilimli reçel tarifi
     Geçen günlerde bütün dilimler halinde portakal reçeli yaptıktan sonra aynı şekilde elma reçeli de güzel olur diye düşünerek; mis kokulu, kıpkırmızı, minik Amasya elmalarından da reçel yaptım. Özellikle lor üzerinde tatlı niyetine de yenilebilecek bir reçelim daha oldu ama baharla birlikte diyet hayalleri kurarken iyi mi oldu bilmiyorum :) Ben, Julie'nin bana hediye getirdiği kalp şeklindeki çekirdek çıkarıcı ile minik kalpler çıkardım ama siz aynı aletten bulamaz iseniz, elmaları parçalamadan sadece çekirdeklerini çıkarmak için, pazarlarda bile satılan çekirdek çıkarıcı aletlerden kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram Amasya elması 
  • 5 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 adet çubuk tarçın 
  • 5-6 adet karanfil
Yapılışı: 
  • Amasya elmaları iyice yıkanıp, kabukları soyulmadan bir parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Ortadaki çekirdekli kısımlar elma çekirdeği çıkarma aparatı yardımıyla bastırılıp, çıkartılır.
  • Çekirdekleri çıkartılan elma dilimleri kararmaması için, biraz limon sıkılmış su dolu bir kabın içinde bekletilir.
  • Tencereye konulan suyun içinde şeker iyice eriyene kadar kaynatılır.
  • Limonlu su içinden alınan elma dilimleri süzülerek, şurubun içine eklenir.
  • Tarçın çubuğu ve karanfiller de eklenip, fazla karıştırmadan arada köpükleri alınarak kaynatılır.
  • Elma dilimleri şeffaflaşıp, reçel kıvamı alan kadar kısık ateşte kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip, bir kaç taşım daha kaynatılır.
  • Kavanozların üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde, reçel kavanoza doldurulur.

16 Mart 2015 Pazartesi

HARİBO BAHAR ÇELENGİ

Haribo Chamallows'lu pasta tarifi
Haribo Chamallows'lu pasta nasıl yapılır
Haribo Chamallows'tan şeker hamuru nasıl yapılır
      Haribo chamallows yarışmasından haberim olmasına rağmen, son günlere kadar hem katılmak için vakit bulamamıştım hem de yarışma sonuçları genellikle facebooktaki beğeni sayısının fazlalığına göre değerlendirildiğinden, bu değerlendirme sistemine çok da sıcak bakmamıştım.Zira paylaşılan pek çok tarife bırakın yorum yapmayı sadece beğeni bile yapmayan pek çok kişi varken ve benim de yarışmaya katıldım bana oy verin diyecek bir yapım olmadığından katılmamak daha doğru gelmişti.Biraz da Pembe Kekik arkadaşımın desteği ve ısrarı ile son gününde de olsa yarışmaya onun şansıyla katılmaya karar verdim :) Daha önceki yıllarda yaptığım zombiler ve nilüfer çiçekli pastadan sonra bu defa da ilkbahar aylarına bahar çelengi uygun olur diye düşündüğümden Haribo chamallows çiçekleri ile süslediğim çelenk şeklinde bir pasta yaptım.
Pandispanya Malzemeleri:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı ılık su  
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

Ara Krema Malzemeleri:
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1,5 su bardağı soğuk süt 
  • 5 yemek kaşığı ganaj
  • 5-6 adet Haribo chamallows ( pembe renklilerden )
Ganaj Malzemeleri:
  • 200 gram süt kreması
  • 240 gram bitter çikolata
Üzerinin kaplaması ve çiçek süslemesi için malzemeler:
  • 2 paket Haribo chamallows ( sadece beyaz renklileri 150 gram )
  • 800 gram pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  • 2 paket Haribo chamallowsun beyaz renkli olanları ayrılır.
  • İçinde kaynayan su olan bir tencerenin buharında, üzerine başka bir kap içinde konulan chamallowslar benmari usulü arada metal bir kaşıkla karıştırılarak eritilir.
  • 3 yemek kaşığı su eklenerek iyice karıştırılıp, tamamen erimesi sağlanır.
  • Pudra şekeri azar azar tenceredeyken eklenmeye başlanıp, daha sonra sakız halindeki karışım tezgah üzerine alınarak ve pudra şekeri eklemeye devam ederek, pürüzsüz bir hal alana kadar iyice yoğurulur.
  • Elimiz bir çay kaşığı kadar yağ ile yağlanıp, top şekli verilerek streç filme sarılıp bir gece buzdolabında ertesi gün kullanılmak üzere bekletilir.
  • Pandispanya için; oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Un ve nişasta elenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
  • Yağlanıp, unlanmış ortası delik bir kek kalıbına dökülür.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
  • Bir gece önceden ganaj hazırlanır.
  • Ganaj için; süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş çikolataya eklenerek iyice karıştırılır.
  • Kaynatmadan ocaktan alınır.
  • Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
  • Buzdolabında kıvam alması için bir gece bekletilir.
  • Ara kreması için; hazır pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
  • Katılaştıktan sonra ganajdan bir kaç kaşık eklenerek mikserle çırpılır.
  • Pastanın dışını sıvamak için ganajın kalanı ayrılır.
  • Soğumuş pandispanyanın kenarları düzleştirilerek iki kata ayrılır.
  • Pandispanyanın alt katı bir kaç kaşık şekerli süt ile ıslatılıp, krema yayılır.
  • Pembe renkli chamallowslar minik parçalara ayrılarak kremanın içine batırılır.
  • İkinci kat pandispanya da üzerine yerleştirilir.
  • Pandispanyanın üstü ve yanları ayrılan ganaj ile pürüzsüz bir hale gelinceye kadar sıvanır.
  • Üzerinin süslenmesi için;Pandispanyanın üzerinde ki ganaj donduktan sonra Haribo chamallowsdan hazırladığımız hamur merdane ile açılıp, pastanın üzeri dikkatlice kaplanır.
  • Haribo chamallows hamuru merdane ile açılıp, kalıpla kelebek ve çiçek figürleri kesilir.
  • Figürler boyanıp, kağıt havlu ile kurulanıp, kuruması için streç film üzerinde bekletilir.
  • Bu aşamada istediğiniz renk gıda boyasını hamura katıp yoğurabilirsiniz veya benim yaptığım gibi fırça yardımı ile üzerinden istediğiniz renklere boyayabilirsiniz.
  • Çiçekler çok fazla kurumadan alt kısımları biraz ballı suya batırılarak çiçekler ve kelebekler yapıştırılıp, çelenk yapılır.

15 Mart 2015 Pazar

PEYNİRLİ ÇÖREKLER

Peynirli çörek tarifi
Peynirli çörek nasıl yapılır
Peynirli burma çörek tarifi

     Günün hangi saatinde olursa olsun yenilebilecek bu peynirli çörekleri beslenme saatinde yemeleri için çocuklarınızın yanına koyabilir veya çay saatlerinizde, kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.İki hamurun arasındaki peynirler hamur burulurken biraz dağılıyor ama en son dağılan peynirleri çöreklerin boşluklarına tekrar yerleştirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet instant kuru maya 
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 çay bardağı ılık su 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
İç Malzemesi:
  • Beyaz peynir veya lor 
  • Maydanoz 
  • Kımızı pul biber
Üzerine:
  • 4 yemek kaşığı pekmez 
  • 2 yemek kaşığı su 
  • Çörekotu

Yapılışı:
  • Un derince bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Şekerli ılık süte instant maya eklenip, karıştırılır.
  • Tereyağı, ılık su, zeytinyağı, yumurta ve  tuz da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulup, sıcak bir yerde üzeri örtülerek yarım saat bekletilir.
  • Hamur iki parçaya ayrılır.
  • Parçalar unlanmış tezgah üzerinde yaklaşık 30x50 santim ölçülerinde merdane ile açılır.
  • İç malzemesi hazırlanır.
  • Pekmeze su eklenip, biraz sulandırılır.
  • Hamurun birine iç malzemesi yayılıp, ikinci hamur tam üzerine yerleştirilir.
  • Hamurun uzun kenarı boyunca iki parmak kalınlığında on adet şerit kesilir.
  • Uç kısımlarından tutularak ve iç malzemesinin dökülmemesine dikkat edilerek şeritler burulur.
  • Burulan şeritler kendi etrafında gül böreği gibi çevrilip, ucu alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Burma işlemi sırasında dökülen peynirli iç malzemesi varsa, tekrar boşluklara konulur.
  • Üzerine pekmezli su fırça ile sürülüp, çörek otu serpilir.
  • Kabarması için tepside bir saat kadar bekletilir.
  • Önceden 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
  • Tercihen sıcak servis edilir.

13 Mart 2015 Cuma

ENGİNARLI KİŞ

Enginarlı kiş tarifi
Enginarlı kiş nasıl yapılır
Enginarlı tart tarifi
Enginar kalpli kiş nasıl yapılır
     Enginar mevsimi başlamışken arşivimde yer alan enginarlı lezzetlerden; enginar dolması, kişniş soslu enginar, enginar dolması buketi, enginar yaprağı yemeği, enginar ezmeli kanepe, asma yapraklı enginar dolması, çağlalı enginar sapı yemeği, enginar kızartması, iç baklalı enginar, enginar yemeği, enginarlı avokadolu ezme, deniz börülceli enginar, bebek enginar yemeği, bebek enginarlı iç bakla, enginarlı pilav gibi tarifleri fikir olması açısından zaman zaman paylaşıp, bu arada enginarla yapılabilecek yeni denemelerde de bulunuyorum :) Bu çok faydalı sebzeyi herkesin keşfedip, mevsiminde yeterince yararlanabilmesi için herkesin sevebileceği bir enginar tarifi mutlaka vardır diye düşünerek, bir de enginarlı kiş denedim.Bu tarifte enginarlar yapraklarıyla birlikte yenildiğinden enginar kalbi denilen yumuşak ve taze yapraklı enginarlardan kullanmak gerekiyor, enginar kalbi son yıllarda konserve yapılmış şekilde satılsa da, tazecik enginar kalplerini pazarlarda hazır soyulmuş halde de bulabilirsiniz.
Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz 

Üzerine:
  • 5 - 6 adet enginar kalbi 
  • 7 - 8 adet taze soğan 
  • Yarım demet dereotu 
  • 250 gram tuzsuz lor 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 150 gram kaşar peyniri 
Yapılışı:

  • Zeytinyağı, yoğurt ve yumurta karıştırılır.
  • Un elenerek azar azar eklenir.
  • Toparlanana kadar karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üstü kapatılıp, yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Enginarların dışta ki sert yaprakları kopartılır.
  • Üzerini geçecek kadar su ile tuz ve yarım limon suyu eklenerek dağılmadan haşlanır.
  • Haşlanan enginar kalpleri süzgece alınıp, suyu süzülür.
  • Buzdolabından çıkarılan hamur, unlanmış tezgahta merdane ile açılır.
  • Yağlanmış fırın kabına kenarları yükseltilerek yayılır.
  • Taze soğan, dereotu ince ince kıyılır.
  • Tuzsuz lor ile karıştırılan taze soğan ve dereotu hamurun üzerine yayılır.
  • Lorlu karışımın üzerine dörde bölünmüş enginar kalpleri dizilir.
  • Hamurun kenarları içe doğru kıvrılır.
  • Bir çay bardağı süt ve yumurta çırpılıp, kaşıkla lorlu karışımın her yerine yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurun kenarları iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yayılır.
  • Fırının ızgarası açılarak kaşar peyniri kızarana kadar fırında tutulur.
  • Sıcak servis edilir.

12 Mart 2015 Perşembe

TAHİNLİ KAVALA KURABİYESİ

Tahinli kavala kurabiyesi tarifi
Vegan kavala kurabiyesi tarifi
Yumurtasız kavala kurabiyesi nasıl yapılır
Tahinli bademli kurabiye tarifi
     Kavala kurabiyesini sevip, sağlık nedeniyle yumurta yiyemeyenler ve vegan beslenmeyi tercih edenler için daha önce paylaştığım kavala kurabiyesi tarifinden farklı olarak tereyağ ve yumurta yerine tahin kullanarak yaptığım tahinli kavala kurabiyesi de en az diğeri kadar lezzetli bir kurabiye oldu.Kullandığınız tahinin kıvamına göre, gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 su bardağı tahin 
  • 1 su bardağı iri kıyılmış badem 
  • Yarım su bardağı toz badem 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2,5 su bardağı un
Üzerine:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  • Teflon tavada bademler kavrulup, irice parçalanarak soğuması beklenir.
  • Un ve toz bademler de yağsız tavada un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Un ve bademler soğuyunca diğer malzemelerle karıştırılıp, yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Tezgahta hamurun üzerine yağlı kağıt serilerek merdane ile açılır.
  • Çay bardağı veya kalıp ile ay şeklinde kesilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 20-25 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkartılan kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alınıp, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

11 Mart 2015 Çarşamba

PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİ

Kereviz yemeği tarifi
Portakal suyunda kereviz yemeği tarifi
Portakallı kereviz yemeği tarifi
Çiçek kereviz yemeği nasıl yapılır
     Pek çok faydasına rağmen sofralarımızda sıkça yer verilmeyen, sevmeyeni çok olan sebzelerden biri de kereviz olunca, çiçek şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip portakal suyuyla pişirerek belki cazip hale getirebilirim diye düşündüm :)
Malzemeler: 
  • 1 kilogram kereviz 
  • 3-4 adet havuç 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kereviz yaprakları 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Kerevizlerin kabukları soyulup, yıkanır, halkalar halinde doğranır.
  • Kararmaması için, limon sıkılıp üzerini geçecek kadar suyun içinde bekletilir.
  • Kereviz dilimleri kalıpla çiçek şeklinde kesilir.
  • Dilimlerin ortası ve havuçlar da çiçek kalıpla kesilir.
  • Kereviz dilimlerinin ortasında ki boşluklara havuç dilimleri yerleştirilir.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Kereviz dilimleri yayvan bir tencereye dizilir.
  • Taze kereviz yaprakları da eklenir.
  • Kerevizlerin üzerine limon ve portakal suyu dökülür.
  • Tuz ve zeytinyağı da eklenerek, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Ilık servis edilir.

8 Mart 2015 Pazar

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Kadınlar günü
Emekçi kadınlar günü
8 Mart Dünya kadınlar günü
                                                  
                                                  Kaç kulağı olmalı ki insanın 
                                                  Ağlayanları duyabilsin...
                                                  Ve kaç kadın ölmeli ki
                                                  Artık bu kadarı fazla diyebilsin.

     8 Mart 1857 yılında New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları isteğiyle tekstil fabrikasında yaptıkları grev sırasında polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve o sırada çıkan yangında barikatları aşamayıp ölen çoğu kadın 129 işçi anısına Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanmaktadır. 12 Eylül askeri darbesinde verilen arayı saymaz isek, 8 Mart 1921 yılından bu yana ülkemizde de tüm dünya ile birlikte kutlanıyor. Gerçi, dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadınlar, kadın bedeni üzerinden sürdürülen politikalarla, ayrımcılıkla karşı karşıya ve eskiden kadın haklarını savunurken, maalesef son yıllarda kadınların yaşam hakkını savunacak durumdayız.Ne yazık ki; çoğu zaman adına bir nüfus kağıdı bile çıkarılmamış, hiç yaşamamış gibi ölen kadınlarımızın hayatını ve o hayatları yok eden, karartan, babalarını, kocalarını, erkek kardeşlerini, oğullarını, sevgililerini yani erkeğin kadına yaptığı zulmü her gün bir film gibi izliyoruz.Her gün bir kaç kadının öldürülmesini nerede ise kanıksadığımız bu ülkede; kadınlara uygulanan baskıları, şiddeti, ayrımcılığı, çocuk gelinleri, tecavüzleri, cinayetleri görmezden gelip, nasıl giyineceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza, kürtaj yaptırıp yaptırmayacağımıza karışıp, bu cinayetleri durdurmayanların bu gün hangi yüz ile kadınlar gününü kutlayacaklarını merak ediyorum.Erkeğin, erkek egemen toplumun yaşattığı bu zulme erkeklerden ve erkekleşmiş kadınlardan oluşan yetkililerin dur demesi dileğiyle.
                                                Üç etekli, ak puşulu, türkü bakışlı
                                                Kadınlar yürüyor dağlara doğru
                                                Leylak moru, gül kurusu dağlara doğru
                                                Özlemlerle, acılarla bir Anadolu
                                                Sivaslı mı, Urfalı mı bilemem gayrı
                                                Kadınlar kadınlar dağlara doğru
                                                Çalı çırpı sıla gurbet dağlara doğru
                                                Sarı sıcak ak cibinlik dağlara doğru
                                                                                             Hasan Hüseyin Korkmazgil

7 Mart 2015 Cumartesi

ÖRGÜLÜ ÇÖREK

Örgülü çörek tarifi
Saç örgülü çörek nasıl yapılır
Çay saatleri için çörek tarifi
     Hafta sonları veya çay saatleriniz için sunumu güzel çöreklerden, örgülü çöreği benim gibi yapmak isterseniz; hamurdan bir parça ayırıp, ortadaki boşluğu yuvarlak poğaça gibi hazırladığınız bir parça ile kapatabilirsiniz yada ortası boş örgü simit gibi de yapabilirsiniz.İç malzemesi olarak ben ıspanaklı lor karışımı kullandım, örgünün yanlarındaki açıklıklardan dışarı akmaması için, kaşar veya yağlı bir peynir dışında istediğiniz iç malzemesi ile yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket instant maya 
  • 4 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
İç malzemesi:
  • Bir bağ ince kıyılmış ıspanak yaprağı
  • 250 gram kaşar loru 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çok az tuz
Üzerine:
  • 2-3 yemek kaşığı pekmez
  • Susam
Yapılışı:
  • Ispanakların sadece yaprakları ince ince kıyılıp, çok az tuz ile ovulur, elimizle sıkılıp suyu iyice süzülür.
  • İçine lor ve karabiber de eklenip, iç malzemesi hazırlanır.
  • Un derin bir kabın içine konulur.
  • Şekerli ılık süt, maya ve diğer malzemeler de eklenip, yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
  • Yarım saat sonra hamur tekrar yoğurulup, orta göbek için biraz hamur ayrılır.
  • Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında ince uzun dikdörtgen olarak açılır.
  • Hamurun iki tarafı bıçakla verev verev kesilir.
  • Ayrılan hamurdan ortayı dolduracak şekilde iki yuvarlak hamur açılır.
  • Hamura iç malzemesi konulup, ikinci hamur üzerine kapatılır.
  • Kenardaki verev parçalar sırasıyla üst üste kapatılarak ince uzun örgü yapılır.
  • Ortadaki yuvarlak hamurun etrafına rulo haline getirilmiş örgü hamur sarılır.
  • Örgü rulo, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine biraz sulandırılmış pekmez sürülüp, susam serpilir.
  • Tepside yarım saat daha mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, yaklaşık yarım saat kontrollü olarak  üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...