İlk bakışta deniz börülcesine benzeyen deniz fasulyesi, bünyesinde tuz barındırmadığından pişerken tuz ekleniyor ve içinde sert dalları bulunmadığından, haşlandıktan sonra soslanıp hemen servis edilebiliyor.Sadece zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip servis edebileceğiniz gibi; domatesli, sarımsaklı sos ile veya yoğurtlu, sarımsaklı sos ile de değişik lezzette salatalar, mezeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 demet deniz fasulyesi
- 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
- Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak kalmayana kadar yıkanır.
- Sirkeli suda biraz bekletilir.
- Çatala gelecek uzunlukta kırılır.
- Kaynamış suyun içine atılıp, biraz diri kalacak şekilde 10 dakika haşlanır.
- Süzüldükten sonra yeşil renkte kalması için soğuk suyun içine atılır.
- Tekrar süzgece alınıp, süzdürülür.
- Deniz fasulyelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenir.