Limonlu Dondurma Tarifi
Limonlu Dondurma Nasıl Yapılır
Benim için dondurma çeşitleri arasında seçim yapmak çok zor ama dondurmalar içinde en serin, en ferahlık veren limonlu dondurmadır sanıyorum. Dondurmanın daha buzlu buzlu bir kıvamda olmasını isterseniz veya vegan beslenmeyi tercih ediyorsanız tarifte verilen sütün yerine de su ekleyebilirsiniz. Karışım hazırlandığında şekeri fazla gibi geliyor ama dondurulduktan sonra şeker oranı bence tam kıvamında oluyor. Salep olarak da, kışın süte karıştırıp içtiğimiz salep değil, dondurma yapımında kullanılan gerçek salep kullanmak gerekiyor. Son yıllarda satılan krem şanti benzeri dondurmaları sevmiyorsanız, çocukluk yıllarımızdan kalma gerçek limon dondurması tadında bir dondurma tarifi...
Malzemeler:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı süt veya su
- 2,5 su bardağı su
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı salep
- Limon kabuğu ile birlikte robotta parçalanır.
- Toz şeker eklenip, limonla iyice ezilir.
- Suyun içinde limon tuzu eritilir.
- Süte salep eklenip, iyice karıştırılır.
- Bütün malzemeler buzdolabına konulabilen, tercihen metal bir kap içinde birleştirilir.
- Buzlukta iki, üç saat bekletilip donması sağlanır.
- Buzluğa konulan dondurma 15-20 dakikada bir çıkartılıp karıştırılarak, tekrar buzluğa geri konulur.
- Dondurma kıvamına gelince dondurma kaşığı ile alınıp, dondurma kaplarına paylaştırılır.