Kabak çiçeği kızartması tarifi
Lorlu kabak çiçeği kızartması tarifi
Lorlu kabak çiçeği kızartması nasıl yapılır
Kabak çiçeği dolması, kabak çiçeğinin en sevdiğimiz hali olsa da, bazen vaktimin az olmasından çiçekleri unlayıp olduğu gibi kızartarak kabak çiçeği kızartması yapıyorum, bazen de içine dereotlu, lorlu iç doldurarak kızartıyorum.Kızartırken peynirin yağının akmaması için, yağsız bir peynir cinsi kullanmak gerekiyor, ben daha hafif olduğundan az tuzlu lor kullanıyorum.İçini doldurduğunuz kabak çiçeklerini sadece unlayarak veya un ve su ile yaptığınız karışıma iyice bulayarak kızartabilirsiniz.
Malzemeler:
- 25 adet kabak çiçeği
- 100 gram az tuzlu lor veya yağsız peynir
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için zeytinyağı
- Kabak çiçekleri yırtmadan yıkanır, suyu süzdürülür.
- Sapları, kenarlarındaki yeşil kısımlar ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
- Lor veya yağsız peynire ince doğranmış dereotu ve karabiber eklenir.
- Çiçekleri yırtmamaya dikkat ederek içine lorlu karışım doldurulup, kapatılır.
- Una biraz su ve tuz karıştırılıp, çatalla çırpılır.
- Ağzı kapatılan kabak çiçekleri bu karışıma bulanarak veya sadece unlanarak kızgın zeytinyağında kızartılır.
- Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılıp, sıcak servis edilir.