Mısır unlu kurabiye tarifi
Mısır unlu kurabiye nasıl yapılır
Mısır ununu genellikle ekmek yada mıhlama yapmakta kullanırken; yaptığım mısır unlu poğaça hoşuma gidince, bir de kurabiyesini deneyeyim dedim.Gerçekten çok hafif, kıyır kıyır bir kurabiye oldu.Bu ölçülerle 25 adet çıkan mısır unlu kurabiyeyi deneyenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
Malzemeler:- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Toz şeker
- Derin bir kap içinde yumurta ve toz şeker çırpılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağı eklenir.
- Kabartma tozu, mısır unu da eklenir.
- Elenmiş un azar azar eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- İstenirse bu aşamada kurabiyeler toz şekere bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika pişirilir.