İç Baklalı Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır
Bahar Pilavı Tarifi
Baharla birlikte pazarlarda birbirinden taze sebzeler, meyveler yerini almışken baharı hatırlatan enginar, iç bakla ve taze soğanlı bahar pilavı yaptım. Bu pilavı ana yemek olarak veya çay saatlerinizde bile servis edebilirsiniz. Eğer iç bakla bulamaz iseniz, artık her yerde satılan enginar çanaklarından alarak daha önceki yıllarda paylaştığım enginarlı pilav da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 5 adet enginar çanağı
- 1 su bardağı iç bakla
- 3 adet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler ılık su içinde su soğuyana kadar bekletilir.
- Pirinçler yıkanıp, süzülür.
- Enginarlar üzerini geçecek kadar tuzlu, limonlu su da yumuşayana kadar haşlanır.
- İç baklaların kabukları soyulur.
- Zeytinyağında pirinçler biraz kavrulur.
- Doğranmış taze soğanlar da eklenip, yağda çevrilir.
- Enginarlar ve iç baklalar da eklenir.
- Tuzu ve sıcak suyu da eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu örtülüp, dinlendirilir.
- Piştikten sonra karabiberi ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
- Bir kez karıştırılıp, tercihen sıcak servis edilir.