Kaymacık Otu kavurması tarifi
Kaymaklık Otu kavurması nasıl yapılır
Sarıot kavurması tarifi
Sarıkız Otu kavurması nasıl yapılır
Ege bölgesinde, bu mevsimde çıkan yabani otlardan biri de Kaymacık, Kaymaklık, Sarı Ot yada Kuzey Ege'de Sarıkız efsanesinden dolayı mıdır bilmem Sarıkız Otu da denilen bu otu şifasından dolayı senede bir kez de olsa yemek gerekiyormuş :) Sap kısımları biraz sert olduğundan ve ben otun hiç bir yerini atmak istemediğimden; kaynar su içinde sap kısımlarını bir kaç dakika haşlayıp, süzdükten sonra kuru soğanla kavurup üzerine yumurta kırdım. Bu şekilde yumurtalı kavurması yenilebileceği gibi haşlama veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 bağ kaymacık ( sarıkız ) otu
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- Yoğurt
- Sarımsak
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Otların kart dalları kesilir.
- Hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanır.
- Sap kısımları kaynayan bol suya atılıp, biraz yumuşatılır.
- Süzgece alınıp, süzdürülür.
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Zeytinyağında çevrilerek pembeleştirilir.
- Çatala gelecek büyüklükte doğranan otlar da eklenip hepsi kavrulur.
- İstenirse bu aşamada otların içine yumurta kırılıp, pişirilir.
- Tuzu ve karabiberi eklenir.
- Servis tabağına alınıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek ılık servis edilir.