Portakallı cheeseceake nasıl yapılır
Portakallı sos tarifi
Portakal soslu cheesecake tarifi
Tezgahlardaki son portakallar bitmeden önce cheesecakelerde, kurabiyelerde yada öylece tatlı olarak tüketebileceğiniz portakallı sos ve bu sosu kullanarak portakallı cheesecake yapmak isterseniz, bence portakalların son günlerindeyiz :) Siz de portakallı lezzetleri seviyorsanız; en azından sosunu şimdiden yapıp, daha sonra kullanmak için el altında bulundurabilirsiniz.Cheesecake üzerini portakal dilimleriyle süsleyebilir yada sadece portakal sosu da dökebilirsiniz.
Malzemeler:
- 20-25 adet kedidili bisküvi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
Kreması:
- 200 gram labne peynir
- 100 gram tereyağı
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 150 gram tatlı lor
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- Portakalların suyu sıkılıp, süzülür.
- Rendenin ince gözüyle portakal kabukları rendelenip, eklenir.
- Toz şeker, nişasta, yumurtanın sarısı da eklenip, karıştıra karıştıra pişirilir.
- Piştikten sonra ocaktan alınıp, tereyağ eklenerek mikserle karıştırılır.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, daha sonra kullanmak için bekletilir.
- Kedidili bisküviler kalıp yüksekliğinde bıçakla kesilir.
- Portakal suyuna batırılıp hemen çıkartılarak, kalıp çevresine yan yana dizilir.
- Bisküvilerden kalanlar taban oluşturacak şekilde kalıbın dibine sıralanır.
- Derin bir tencereye konulan elenmiş un ve toz şekerin üzerine, topaklanmaması için el çırpıcısı ile sürekli karıştırılarak azar azar süt eklenir.
- Ocaktan indirmeye yakın portakal kabuğu rendesi ve tereyağı da eklenip, iyice karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyunca labne peyniri, tatlı lor ve vanilya eklenip mikserle bir kaç defa iyice karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba sıralanmış kedidili bisküvilerin arasına dökülüp, kaşığın tersi ile üzeri düzleştirilir.
- İstenirse portakal dilimleri ince ince dilimlenip üzerine dizilir.
- Buzdolabında bekletilen portakallı sos da üzerine yayılıp, bir kaç saat daha buzdolabında bekletilerek servis edilir.