Makarna nasıl pişirilir
Fesleğenli sos tarifi
Taze fesleğen, sarımsak ve olgun domatesleri soteleyerek hazırladığınız sos ile her zamankinden başka bir lezzete dönüşmüş makarnalar hazırlayabilirsiniz.Bu lezzeti kış ayları boyunca devam ettirebilmek için; domatesin bol ve lezzetli olduğu zamanlarda fesleğenli domates sos hazırlayarak şişeleyebilir veya sadece kuruttuğunuz fesleğenleri soslarınıza ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: - 500 gram penne makarna
- 2-3 adet olgun domates
- 2-3 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Domateslerin kabuğu soyulup, minik küpler halinde doğranır.
- Dövülmüş sarımsaklar zeytinyağında çevrilip, domatesler ve tuz da eklenerek sotelenir.
- Sosu indirmeye yakın taze fesleğenler eklenip, ocağın altı kapatılır.
- Derin bir tencereye su koyup, kaynatılır.
- Tuz ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı eklenerek makarnalar kaynayan suda istenen dirilikte haşlanır.
- Haşlanan makarnalar süzgece alınıp, süzülür.
- Fesleğenli domatesli sos ile karıştırılan makarna sıcak olarak servis edilir.