Karanfilli tarçınlı kurabiye tarifi
Pekmezli kurabiye tarifi
Sadece karanfil ve tarçının verdiği o mis gibi koku sebebiyle bile yapılıp, çay saatlerinizde yer alabilecek bu kurabiyeyi ister benim gibi minik armutlar görüntüsünde yada rulolar haline getirip bıçakla verev keserek şekil verip pişirebilirsiniz.
Malzemeler:- Yarım su bardağı toz şeker
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Tane karanfil
- Oda sıcaklığındaki tereyağı diğer malzemelerle karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek, ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçlenip biraz dinlendirilir.
- Elimize aldığımız hamur parçalarına minik armut şekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üstlerine birer karanfil tanesi batırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Fırından çıkıp, soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.