Sebzeli Kiş Nasıl Yapılır
Tuzlu Galette Tarifi
Sebzeli Kiş Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 3,5- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı domates püresi veya ketçap
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet küçük boy domates
- 1-2 adet kırmızı biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
- 1 yemek kaşığı kapari
- 8-10 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
- 1 su bardağı kaşar loru
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, Kekik, Karabiber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörekotu veya susam
- Buzdolabından çıkartılan tereyağı minik küpler halinde kesilir.
- Soğuk tereyağı, yoğurt, zeytinyağı, yumurtanın akı, kabartma tozu ve azar azar kontrollü olarak un eklenerek yoğurulur.
- Yoğurulan hamur streç film ile sarılarak tekrar buzdolabına konulup, on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Sebzeler yıkanıp, süzüldükten sonra istenen şekilde doğranarak hazırlanır.
- Buzdolabından çıkartılan hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
- Hamurun üzerine biraz zeytinyağı ile inceltilmiş ketçap veya domates püresi sürülür.
- Lor, hamurun kenarları hariç her yerine gelecek şekilde yayılır.
- Kaşar peyniri rendesinin birazı ayrılıp, kalanı hamurun üzerine yayılır.
- Diğer malzemeler de istenen şekilde yerleştirilir.
- Hamurun boş kenarları içe doğru kapatılıp, yumurta sarısı sürüldükten sonra çörek otu serpilir.
- Hamur açtığımız kağıtla birlikte fırın tepsisine alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık 30-40 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Kalan kaşar peyniri de eklenip, eriyince fırından alınıp, sıcak servis edilir.