Nergis Çiçekli Pasta
Şeker Hamurlu Pastalar
Doğum Günü Pastaları
Yenilebilir Pasta Kağıdı
23 Kasım 2019 Cumartesi
20 Kasım 2019 Çarşamba
KAKAOLU CUPCAKE
Kakaolu Cupcake Tarifi
Kakaolu Cupcake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Kakaolu Cupcake Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzerine:
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram labne peyniri
- 80 gram sütlü çikolata
- Süsleme için gümüş Arjantin şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şeker karıştırılır.
- Yumurtalarda eklenip, mikserle çırpılır.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve süt de eklenip çırpılır.
- Cupcake kalıplarının üzerinde bir parmak boşluk kalacak kalacak şekilde akışkan kıvamdaki hamur dökülür.
- Kağıt kalıp kullanılmışsa pişerken dağılmaması için cupcake tepsisine konulur veya silikon kalıplarda pişirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilip fırından çıkarılıp soğuması için bekletilir.
- Çikolata ve labne peyniri dışındaki malzemeler tencereye konulup, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra parçalara ayrılmış çikolata ve labne peyniri eklenerek mikserle çırpılıp, soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca sıkma torbasına doldurulup, istenen uç takılarak cupcakelerin üzerine sıkılır.
- Üzeri şekerlemelerle süslenir.
Etiketler:
Cupcake
18 Kasım 2019 Pazartesi
KURU KEK
Kuru kek tarifi
Kuru kek nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Malzemeler:
Kuru kek nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Kuru üzümler sıcak su içinde bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve yoğurt da eklenip, çırpılır.
- Kuru üzümler elimizle sıkılarak suyun içinden alınıp, kurulandıktan sonra unlanır.
- Fazla unu silkelenen kuru üzümler, irice dövülmüş cevizler, kabartma tozu, elenmiş un ve buğday nişastası da karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama karışım dökülür.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuduktan sonra dilimlenip, yan çevrilerek tekrar fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında keklerin bir yüzü kızardıktan sonra ters yüz edilerek diğer yüzünün de kuruması için bekletilir.
Etiketler:
Kekler
16 Kasım 2019 Cumartesi
HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR YUFKA BÖREĞİ
Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Tarifi
Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
Haşhaşlı Tahinli Çıtır Yufka Böreği Nasıl Yapılır
Yufka Börekleri
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzerine:
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Yapılışı:
- Haşhaş ezmesi, tahin, toz şeker ve zeytinyağı hiç pütür kalmayıncaya kadar iyice ezilir.
- Yufkanın biri tezgaha serilip, haşhaşlı karışımın üçte biri üzerine sürülür.
- İkinci yufka yayılıp, haşhaşlı ezme sürülür.
- Üçüncü yufkada yayılıp, kalan haşhaşlı karışım her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Araları haşhaş ezmeli üç yufka önce dört sonra her parça beşe bölünerek yirmi adet üçgen kesilir.
- Üçgen parçalar sigara böreği gibi sarılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Üstlerine fırça ile zeytinyağı sürülüp, mavi haşhaş serpilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir.
Etiketler:
Börekler,
Vegan,
Vejetaryen yemekler
14 Kasım 2019 Perşembe
VEGAN KREMALI KURABİYE
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması:
- 2,5 su bardağı soya sütü
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- Malzemeler karıştırılıp,yoğrulur.
- Üzeri örtülüp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra üstlerine biraz bastırılır.
- Kurabiyelerden üste gelecek olanlar fındık kırığına bulanarak, alta gelecek olanlar fındık kırığına bulanmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Pişen kurabiyeler soğurken, kreması hazırlanır.
- Kreması; tencerede toz şeker, nişasta ve un karıştırılıp soya sütü azar azar eklenerek ve sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilerek hazırlanır.
- İki kurabiyenin arasına hazırlanan kremadan birer kaşık konulup, fındık kırığına bulanmış olan kurabiye üste gelecek şekilde kapatılır.
Etiketler:
Kurabiyeler,
Vegan
12 Kasım 2019 Salı
ÇINTAR SOTE
Çıntar Sote Tarifi
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
Çıntar Mantarı Kavurması Tarifi
Melki Sote Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram çıntar mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Maydanoz
Yapılışı:
- Çıntarlar zedelenmeden bol suda yıkanıp, irice parçalar halinde doğranır.
- Zeytinyağı konulan tavada çıntarlar ve doğranmış soğanlar biraz kavrulur.
- Doğranmış biberler ve domatesler de eklenip, suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
- İstenirse ince kıyılmış maydanoz eklenir.
- Pişmesine yakın tuz ve karabiber eklenip, sıcak servis edilir.
11 Kasım 2019 Pazartesi
GUACAMOLE SOS
Guacamole Tarifi
Guacamole Sos Nasıl Yapılır
Avokadolu Sos Tarifi
Malzemeler:
Guacamole Sos Nasıl Yapılır
Avokadolu Sos Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet olgun avokado
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 adet jalepeno biberi veya acı biber
- 1 diş sarımsak
- Bir kaç dal kişniş
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Avokadoların çekirdeği çıkartılıp, kabukları soyulduktan sonra çatalla ezilir.
- Kabuğu soyulmuş domates ve çekirdekleri çıkartılmış acı biberler doğranır.
- Kırmızı soğan, sarımsak ve kişniş ince ince kıyılır.
- Karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağı da eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.
- Dip sos olarak veya et, tavuk yemeklerinin yanında sos olarak kullanılır.
9 Kasım 2019 Cumartesi
BROWNİ KURABİYE
Browni Kurabiye Tarifi
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
Browni Kurabiye Nasıl Yapılır
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
Üzerine:
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Kaseye ılık süt dökülüp, toz şeker içinde eriyene kadar karıştırılır.
- Başka bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağ ve yumurtaya zeytinyağı da eklenip, karıştırılır.
- Diğer malzemeler de sırasıyla eklenerek, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurdan kopartılan parçalar yuvarlanıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şekerli sütün içinde biraz bekletilip, çıkartılır.
- Kurabiyelerin üzeri istenirse hindistan cevizi ile süslenir.
Etiketler:
Kurabiyeler
7 Kasım 2019 Perşembe
EV YAPIMI CİPS VE DİP SOSLAR
Yufkadan Ev Yapımı Cips Tarifi
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
Dip Sos Tarifleri
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır
Dip Sos Tarifleri
Yufka Cips Malzemeleri:
- 2 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Toz kırmızı biber, Karabiber,
Kekik
Yufka Cips Yapılışı:
- Yufkanın biri tezgahın üzerine yayılır.
- Bir kaba konulan zeytinyağında biber salçası
iyice ezilip, baharatlarla karıştırılır.
- Yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağlı
salçalı baharatlı karışım ince bir tabaka halinde yayılır.
- İkinci yufka yağlanmış yufkanın üzerine konulup
biraz bastırılarak yapışması sağlanır.
- Kalan zeytinyağlı karışım fırçayla üstteki
yufkaya ince bir tabaka halinde sürülür.
- Yufkalar bıçakla önce karelere sonra da üçgen
parçalara kesilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup,
elimizle bir kaç kez karıştırılarak her yerinin yağlanması sağlanır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol
edilerek 10-15 dakika kadar bekletilip pembeleştikten sonra fırından
çıkartılır.
- İstenen dip soslarla birlikte servis edilir.
Pancarlı Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet haşlanmış pancar
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Pancarlı Dip Sos Yapılışı:
- Pancar haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenir.
- Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip servis kasesine alınıp üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Avokadolu Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet avokado
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Avokadolu Dip Sos Yapılışı:
- Avokadonun çekirdeği çıkartılıp, kabukları
soyularak çatalla iyice ezilir.
- Suyu iyice süzülmüş yoğurtla karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenip
servis kasesine alınır.
Havuçlu Dip Sos Malzemeleri:
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Havuçlu Dip Sos Yapılışı:
- Havuç soyulup, rendelendikten sonra zeytinyağında
biraz yumuşayana kadar çevrilir.
- Soğuyunca suyu iyice süzülmüş yoğurtla
karıştırılır.
- Dövülmüş sarımsak ve tuzu da eklenerek servis
kasesine alınır.
Domatesli Ezme Malzemeleri:
- 2 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 adet taze soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Kekik, karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir kaç dal maydanoz
Yapılışı:
- Domateslerin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra mutfak robotunda parçalanır.
- Taze soğan, maydanoz ve çekirdekleri temizlenmiş yeşil sivri biber olabildiğince küçük doğranır.
- Zeytinyağında ezilmiş acı biber salçası, dövülmüş sarımsak, tuz, kekik, karabiberi de eklenip iyice karıştırıldıktan sonra servis kasesine alınır.
4 Kasım 2019 Pazartesi
MISIR SALATASI
Mısır Salatası Tarifi
Mısır Salatası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Mısır Salatası Nasıl Yapılır
- 3 su bardağı haşlanmış tane mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 adet salatalık
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Mısırlar haşlandıktan sonra tanelere ayrılır.
- Havuç ve salatalık soyulur.
- Biberlerin çekirdekli kısımları ayıklanır.
- Kapya biber, havuç, yeşil sivri biber ve salatalık olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
- Zeytinyağı, tuz ve limon suyu da eklenerek tüm malzemeler karıştırılıp sosunu çekmesi için bekletilir.
- Maydanoz ve dereotu da doğranıp, en son servis edileceğinde eklenerek karıştırılır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)