Karışık Otlu Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2-2,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram lor
- Yarım kilogram karışık ot (ıspanak yaprağı, ebegümeci, ısırgan, arapsaçı)
- 5-6 adet taze soğan
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
- Zeytinyağı, yoğurt ve süt karıştırılır.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz da eklenip, yoğurulur.
- Yoğurulan hamur hafifçe yağlanıp, unlanmış tart kalıbına kenarları yükseltilerek yayılır.
- Karışık ot bulamaz iseniz aynı ölçülerde ıspanak yaprağı kullanabilirsiniz.
- Otların taze kısımları ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra suyu süzülüp kurulanır.
- Otlar ince ince doğrandıktan sonra çok az tuzla ovulur.
- Taze soğanlar da doğranıp eklenir.
- Lor ve baharatlarda eklenip, karıştırılır.
- Yarım çay bardağı sütle çırpılmış yumurta da otların üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince dilimlenerek servis edilir.