Pırasalı Kereviz Yemeği Tarifi
Pırasalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet pırasa
- 2-3 adet yeşil yapraklı kereviz
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kerevizler soyulup, taze yeşil dalları ve yapraklarıyla birlikte doğranır.
- Pırasalar da ayıklanıp, doğranır.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilirken domates püresi de eklenip kavrulur.
- Kerevizler, pırasalar, haşlanmış nohutlar, tuzu ve suyu da eklenip, kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirildikten sonra ılık servis edilir.