Oklava Tatlısı Tarifi
Kolay Baklava Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 500 gram ceviz veya badem
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Toz şeker ve su derin bir tencereye alınır.
- Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak on, on beş dakika daha kaynatılır.
- Limon suyu eklenip ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
- Eritilmiş tereyağı ile zeytinyağı karıştırılır.
- İki yufka üst üste konulup, üzerine dövülmüş ceviz veya badem yayılır.
- Yufka oklavaya sarılıp, ortaya doğru büzülür.
- Oklavadan büzülmüş halde çıkartılan yufka, yağlanmış tepsiye dizilir.
- Diğer yufkalara da aynı işlem yapılarak tepsiye yan yana dizilip, keskin bir bıçakla üç dört parmak kalınlığında parçalamadan kesilir.
- Zeytinyağı tereyağı karışımı her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet yavaş yavaş her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Şerbeti döküldükten sonra servis edilir.