Karambola reçeli nasıl yapılır
Star fruit reçeli tarifi
Yıldız meyvesi reçeli tarifi
Ülkemizde henüz satıldığını görmesem de gittiğim yerlerden carambola gibi değişik meyveler, sebzeler alıp değişik tariflerde kullanmayı seviyorum.Enlemesine kesildiğinde yıldız şeklinde olduğundan yıldız meyvesi olarak da bilinen carambola meyvesi genellikle kokteyl ve salatalarda dekoratif olarak kullanılsa da, ben bir de reçelini yapmayı düşündüm.
Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 adet carambola ( yıldız meyvesi )
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 2 adet yıldız anason
- Toz şeker, yıldız anason ve su derin bir tencereye alınır.
- Oluşan köpükler alınarak kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatılır.
- Enlemesine kesilmiş yıldız şeklindeki meyvelerde eklenip, biraz daha kaynatılır.
- Ocaktan indirmeye yakın limon suyu veya bir parça limon tuzu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınır.