Soğuk kanepe tarifi
Aperatifler
Davet sofralarında yemek hazırlanana kadar ordövr tabağı yerine soğuk ikramlık olarak veya çay saatlerinde, kahvaltılarda, meze veya gün içinde atıştırmalık olarak yapılabilecek kanepeler de istediğiniz malzemeleri tat ve renk uyumuna biraz dikkat ederek kullanabilirsiniz.Çok kısa sürede çoğu zaman evde olan malzemelerle hazırlanabilecek olan kanepelere diyet yapanlar için de sofranızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler:
- 10-12 adet büyük boy tost ekmeği
- 300 gram dilimlenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Bir kaç dal dereotu
- 2 adet salatalık
- 1 çay bardağı paprika sos
- 10-15 adet kiraz domates
- 1 çay bardağı siyah zeytin ezmesi
- 5-6 adet siyah zeytin
Yapılışı:
- Tost ekmeklerinin içlerinden kare veya kurabiye kalıbı ile yuvarlak parçalar çıkartılır.
- Fırın tepsisine dizilip, biraz kızartılır.
- Fırından çıkartılan ekmeklerin üzerine soslar taşırmadan sürülüp, kaşar peyniri ve diğer malzemeler konulur.
- Ekmeğin üzerine paprika sos ve ince kıyılmış domates karışımı sürülür. Onun üzerine kurabiye kalıbı ile kesilmiş kaşar peyniri ve ikiye bölünmüş kiraz domates konulur.
- Ekmeğin üzerine süzme yoğurt, mayonez, ince kıyılmış salatalık ve dereotu karışımı sürülür. Onun üzerine de kaşar peyniri ve salatalık dilimi konulur.
- Ekmeğin üzerine siyah zeytin ezmesi sürülür. Onun üzerine kaşar peyniri ve çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin konulur.