Balkabağı mücveri tarifi
Balkabağı mücveri nasıl yapılır
Fırında balkabağı mücveri tarifi
Fırında mücver nasıl yapılır
Balkabağının hem tatlı, hem de tuzlu tariflere uyum sağlayabilen bir yapısı olunca ve bizim evde de her hali sevilince; mevsiminde mücverini, balkabağı böreğini, balkabağı lokumunu, balkabağı tatlısını ve sofralarımızda mevsimi dışında da yer alabilmesi için balkabağı reçelini yapıyorum. Çok sık kızartma yapmasam da arada zararı olmaz diye düşünüp, zeytinyağında kızarmış mücveri seviyorum ama sağlık nedeniyle kızartmadan uzak duruyorsanız aynı tarife bir kaç eklemeyle fırında da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram balkabağı
- 2 adet yumurta
- 4 kahve fincanı un
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 1 adet kuru soğan veya 2-3 adet taze soğan
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Balkabağının kabukları soyulur, çekirdekli kısımları temizlenir.
- Mutfak robotunda veya rende ile rendelenir.
- Maydanoz, dereotu ve soğan ince ince kıyılır.
- Derin bir kabın içinde yumurtalara tuz ve karabiber eklenerek, çırpılır.
- Yumurtalı karışıma elimizle suyunu iyice sıktığımız balkabakları da eklenir.
- Koyu bir kek kıvamı alana kadar un eklenip, iyice karıştırılır.
- Kaşıkla aldığımız karışım kızgın yağa üçer üçer atılarak kızartılır.
- Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- İstenirse sarımsaklı yoğurt ile sıcak veya soğuk olarak servis edilir.
Sağlık nedeniyle kızartmalardan uzak duruyorsanız, bu karışıma yarım su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı ve yarım paket kadar kabartma tozu da ekledikten sonra iyice karıştırıp, yağlanmış fırın tepsisine çok kalın olmayacak şekilde dökerek fırında balkabağı mücveri de yapabilirsiniz.