Milföy hamurundan pizza nasıl yapılır
Kolay pizza tarifi
Birbirinden farklı şekiller verilebilen ve çok kısa zamanda çıtır çıtır börekler yapılabilen milföy hamurlarından birer paket de olsa buzlukta bulunduruyorum. Ben iç malzemesi olarak domates, zeytin ve peynir çeşitlerinden kullanarak, tek porsiyonluk pizzalar yaptım. Siz isterseniz sucuk, salam gibi tercih ettiğiniz ürünlerden de istediğiniz miktarlarda kullanarak bu pizzalardan yapabilirsiniz.
Malzemeler:- 20 adet milföy hamuru
- 5 adet kiraz domates
- Lor
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Siyah zeytin
- Maydanoz
- Kurutulmuş fesleğen veya kuru nane
- 1 adet yumurta
- Susam
- Milföy hamurları buzluktan çıkartılıp, biraz yumuşayınca on tanesinin ortası yuvarlak kurabiye kalıbı veya su bardağı ile yuvarlak kesilip çıkartılır.
- Çıkan yuvarlak parçalar hemen kullanılmayacaksa tekrar streç film ile sarılarak buzluğa konulur veya istenen iç malzemesi konularak onlar da ayrıca pişirilir.
- İncecik kıyılmış maydanozlar, küp küp doğranmış veya rendelenmiş diğer peynirler çırpılmış yumurtanın akıyla karıştırılır.
- Bütün olan milföylerin tam ortasına gelecek şekilde istenen malzemeler konulur.
- En üstte kaşar peynirleri ve ikiye bölünmüş kiraz domates yerleştirilir.
- Ortası çıkarılmış milföyler de iç malzemesi ortada görünecek şekilde alttaki milföyün üzerine yerleştirilip, kenarlarından biraz bastırılır.
- Kenarlara fırçayla yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir.