Kerevizli Arapsaçı Yemeği Tarifi
Kerevizli Arapsaçı Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet kereviz
- Yarım kilogram arapsaçı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 3-4 adet acı kuru biber
- 1 çay bardağı domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Arapsaçları yıkanıp, taze dallarıyla birlikte irice doğranır.
- Kerevizler, havuçlar ve patatesler soyulup, yıkanıp, doğranır.
- Yemeklik doğranan kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilip, domates püresi de eklenerek kavrulur.
- Malzemelerin hepsi karıştırılıp, bir kaç parçaya bölünmüş acı kuru biberler, tuz ve sıcak su da eklenerek pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra istenirse karabiber serpilip, sıcak servis edilir.