Kışlık Küp Domates Tarifi
Concasse Domates Nasıl Yapılır
Kışlık Domates Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 10 kilogram olgun etli armut domates
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- Kullanılmamış kavanoz kapağı
- Cam kavanoz
Yapılışı:
- Cam kavanozlar ve hiç kullanılmamış yeni aldığımız kavanoz kapakları bulaşık makinasında yıkanıp, kurutulur.
- Domatesler bol su ile iyice yıkanıp, sap kısımları ve varsa ezilmiş, çürümüş kısımları ayrılıp, atılır.
- Kabuklarını kolay soymak için domateslerin alt kısmına bıçakla artı şeklinde kesik atılır.
- Kaynar su dolu bir kaba atılan domatesler biraz bekletildikten sonra soğuk sudan geçirilip kabukları soyulur.
- Olabildiğince çekirdekleri çıkartılan domatesler küp küp doğranır.
- Derin bir tencereye alınan domateslere tuz da eklenerek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir.
- Domatesler kavanozlara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılıp, havlu yardımıyla kapakları sıkıca kapatılır.
- Kavanozların altına sofra bezi yayılıp, üstleri de örtüldükten sonra bir gece hiç kıpırdatmadan ters çevrilmiş halde bekletilir.
- Ertesi gün soğuyan kavanozlar düzeltilip, güneş almayan serin bir dolaba kaldırılarak bir yıl boyunca kullanılır.