Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 paket bitter çikolata (80 gram x 3)
- 3 kutu bonibon
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki tereyağ, toz şeker ve yumurta karıştırılır.
- Un, karbonat ve küçük küçük kesilmiş çikolatalar da eklenip, iyice karıştırılır.
- Üzeri streç film ile kapatılıp, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir defada altı kurabiye aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, sadece 12 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılan henüz sertleşmemiş kurabiyelere, renk renk bonibonlar batırılır.
- Soğuyunca servis edilir.