Selvi boylum al yazmalım pastası
Şeker hamurlu pasta tarifi
Sevgililer günü pastası tarifi
Aşk ve sevgi üzerine unutulmaz replikleri ile sinemamızın kült filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım filminin, tiyatro oyunu, şarkısı, dizisi derken, herhalde bir tek pastası yapılmamıştı.Onu da ben yapayım :) diye düşündüm. Şeker hamurundan Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ı benzetmek en azından benim için çok kolay olmasa da, Selvi Boylum Al Yazmalım filminin afişinden esinlenerek, sinema ve pasta tutkumu da bir araya getirmiş oldum. Bence Sevgililer Günü için söylenebilecek en güzel sözleri yıllar önce; Cengiz Aytmatov Kırmızı Eşarp romanında söylemiş; Atıf Yılmaz'da Selvi Boylum Al Yazmalım adı ile filme çekmiş; Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin romana can vermiş; bizler de defalarca izlemişiz, unutamamışız ve Asya'nın Sevgi Neydi ? sorusuna hep birlikte cevap vermişiz;
Sevgi neydi ?
Sevgi iyilikti, dostluktu.
Sevgi emekti.
Sevgi neydi ?
Sevgi emekti.
Sevgi dostça uzanan insan eliydi.
Malzemeler:- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram süt kreması
- 200 gram bitter kuvertür çikolata
Kreması:
- 1 paket Dr. Oetker pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Un ve nişasta elenir.
- Diğer malzemelerde eklenerek, mikserin düşük ayarı ile çırpılır.
- Yağlanıp, unlanmış bir kalıba dökülür.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek 30-40 dakika pişirilir.
- Kek fırından çıkınca tel üzerinde soğumaya bırakılır.
- Bir gece önceden ganaj hazırlanır.
- Ganaj için; süt kreması ocağın üzerinde benmari usulü eritilmiş kuvertür çikolataya eklenerek iyice karıştırılır.
- Kaynatmadan ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığına gelince ağzı kapatılarak buzdolabına konulur.
- Buzdolabında bir gece bekletilerek nutella kıvamına getirilir.
- Kreması için; hazır pasta kreması bir kapta soğuk süt ile katılaşana kadar çırpılır.
- Soğumuş pandispanya iki kata ayrılır.
- Pandispanyanın alt katı bir kaç kaşık şekerli süt ile ıslatılıp, krema yayılır.
- Muzlar dilimlenip kremanın üzerine yerleştirilir
- Muz dilimlerinin üzerine de krema yayılır.
- İkinci kat pandispanya yerleştirilir.
- Pandispanyanın üstü ve yanları ganaj ile sıvanır.
- Pandispanyanın üzerinde ki ganaj donduktan sonra şeker hamuru merdane ile açılıp, pastanın üzeri kaplanır.
- Şeker hamurundan yapılan figürler pastanın üzerine yerleştirilir.