Fırında Balık Buğulama Tarifi
Fırında Balık Buğulama Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 200-300 gram istenen cins balık
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Balıkların içi ve varsa pulları temizlenip iyice yıkanıp, kurulanır.
- İstenirse kılçıkları çıkartılıp, fileto haline getirildikten sonra zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırılır.
- Fırına girebilecek bir tepsi veya porsiyonluk servis için tek bir kap biraz zeytinyağı ile yağlanır.
- Halka halka doğranmış kuru soğanlar, küp doğranmış domatesler, yeşil sivri biberler, ince doğranmış maydanoz ve limon dilimlerinin üzerine balıklar yerleştirilip, pişirme kağıdıyla üzeri kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
- İstenirse fırından çıkartıldıktan sonra kağıdı açılıp üzerine zeytinyağı gezdirilip kızarması için 10 dakika kadar daha fırında bekletilip sıcak servis edilir.