11 Ağustos 2012 Cumartesi

BADALAN FASULYE

Badalan fasulye tarifi
Badalan fasulye nasıl pişirilir
     Badalan, Kuzey Ege'de yetişen beyaza yakın sarı rengi ve kurumaya başlamış kabukları ile bu bölge dışında pek bilinmeyen çok lezzetli bir fasulye cinsi.Aslında kuru fasulyenin tam kurumamış, kurumadan önce ki hali.Badalan fasulyeyi, kuru fasulye gibi akşamdan ıslatmaya gerek kalmadan, bütün malzemeleri tencereye koyup, çiğden de pişirilebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram badalan fasulye 
  • 1-2 adet domates 
  • 1-2 adet yeşil sivri biber 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Fasulyelerin kabukları ayıklanıp, yıkanır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kuru soğanların üzerine irice doğranmış domates, biber ve tuz eklenir
  • Yemeğin suyu da eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.

12 yorum:

  1. Deneyeceğim mutlaka.Teşekkürler paylaşım için çok lezzetli görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem lezzetli,hem de yapılışı çok kolay,bence de denemelisin :)

      Sil
  2. İlk kez duyuyorum Nergisçim bu fasulyeyi.. İnsanoğlu hergün ne çok yeni şey öğreniyor:) Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Her bölgede değişik lezzetler var demek ki.Aslında İzmir'de de bulunur mu acaba ?

      Sil
  3. Nergis hanım merhaba ilk kez duydum bu fasulyeyi..peki nereden bulacağız..çok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlık..blogunuza bayıldım..çok güzel...güzel blogunuzu takibe aldım..tanışmaya beklerim sevgiler.nurşen..nurlumutfakta.blogspot.com..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,her zaman beklerim:)
      Badalan,sanıyorum sadece Kuzey Ege'de bilinen bir fasulye.Sevgiler.

      Sil
  4. ben de ilk kez bu akşam annemden duydum badalanı :) balıkesir edremit akçaydan,pazardan almış bugün,yarın İzmire gelirken getirecekmiş.Bir pişirelim bakalım nasılmış tadı dedi.Ben de hemen google girdim tabi :) ilk sizin bloğunuz çıktı :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,paylaşım için teşekkürler..
    bu mevsimde buzluğa atılıp,kışın yenebiliyormuş ve tüm malzemeler çiğden konulup güveç usulü pişirilebiliyormuş..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Kuzey Ege'liyim.O civarda bilinen bu fasulyeyi, ıslatmaya gerek kalmadan çiğden pişirebilirsiniz.Bloğuma da her zaman beklerim :) Size de afiyetler olsun.sevgilerimle.

      Sil
  5. Balıkesir'de bol miktarda bulabilirsiniz. Tadına doyum olmaz. Klosu 6 tl daha ucuzada bulabilirsiniz nekadar iri olursa tadı bir okadar güzel olur . Akşamdan ıslatmaya beklemeye gerek yok. Söylemesi ayıptır gaz sıkıntısıda yaratmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkürler :)

      Sil
  6. Muhteşem, İstanbul'da pek bulamıyoruz ve Bursa'dan getiriyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edremit körfezi civarında hemen her pazarda satılıyor, yazın tatil için o taraflara giderseniz biraz fazlaca alıp dondurucuya koyabilirsiniz, kışın hazır yemek oluyor:) Size de afiyet olsun, sevgiler...

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...