4 Ağustos 2012 Cumartesi

BONBON PATATES

Patatesli kürdan böreği tarifi
Yufkalı patates köftesi nasıl yapılır
Kürdan böreği tarifi
     Kürdana sosis ve yufka geçirilerek yapıldığını hatırladığım eski bir tariften esinlenerek, bizim gibi sosis yemeyenler için alternatif  bir atıştırmalık hazırladım.Ben sosis yerine patates topları kullandım ama siz bu tarifi, sosis tüketiyorsanız hem sosisli hem patatesli karışık olarak da yapabilirsiniz. Piştikten sonra şeklini bonbon şekere benzetince de adı bonbon patates olabilir diye düşündüm :) Yufkaları kesmek için uygun büyüklükte bir kalıp bulamayınca, hemen hemen iki santim çapında ki tuzluğun metal kapağı ile kesip kürdanlara geçirdim.
Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 3-4 adet haşlanmış patates 
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • Tuz 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
  • Galeta unu 
  • Kürdan 
Yapılışı:
  • Haşlanan patateslerin kabuğu soyulup, sıcakken çatal ile ezilir.
  • Kaşar peyniri rendesi, yumurta ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur.
  • Şekil verilecek katı kıvamı alana kadar gerekirse galeta unu eklenir.
  • Karışımdan minik minik patates topları yapılıp, galeta ununa bulanır.
  • İki adet yufka, dört kat olacak şekilde katlanır.
  • Metal bir kalıp veya kapak ile minik yuvarlaklar çıkartılıp, katları ayrılır.
  • Kürdana sekiz yufka parçası, bir patates topu ve tekrar sekiz yufka parçası olacak şekilde dizilir.
  • Derin bir kapta kızdırılmış zeytinyağına üçer, dörder tane atılarak kızartılır.
  • Kızaranlar kağıt havlu üzerine alınıp, sıcak sıcak servis edilir.

13 yorum:

  1. İsmi de kendi de çok güzel ben sosislisini bilirim ama bu çok daha güzel olmuş.İsmi de kendi de çok hoş ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Tarifin aslı sosisli ama yiyen olmayınca böyle alternatifler üretmeye çalışıyorum işte :)

      Sil
  2. Nergis yine söylüyorum, sen bir sanatçısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlemaki,o senin güzel görüşün,yoksa sanatçılık ne haddime :)

      Sil
  3. füzyon mutfağına doğru gidiyorsun ve bu çok keyifli bir yolculuk =)

    YanıtlaSil
  4. Benim ki,hemen herkesin yemek seçtiği bir evde,ne yapacağını bilemeyip,malzemeleri zoraki karıştırarak alternatifler yaratma çabası,bilmem füzyon mutfağı sayılır mı?Umarım gide gide bir yere varabilirim :)

    YanıtlaSil
  5. çOOK GÜZEL.. tAM MİSAFİRLİK. Muhakkak deneyeceğim

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler.Umarım misafirlerinde beğenir :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler,Gülo anne.Beğenmenize sevindim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ayyy yerim ben bu bonbonları harika görünüyor ismiyle tam uyum içinde ellerine sağlık canım......

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler,Yıldız.Bana da bonbon gibi göründüler.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Cook yaratici.Neylerse guzel eyler arkadasim.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...