5 Ağustos 2012 Pazar

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı muhallebi tarifi
Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır
     Dışarıda kadayıfı ile ünlü yerlerde yediğim ve beğendiğim tatlıları saymazsam, kadayıf evde yapmayı ve evde yapılanları yemeyi pek tercih etmediğim tatlılardandı.Evde yapılanlar biraz hamur olmuş, yumuşamış gibi geliyordu.Bu tarif de kadayıfın kavrulup, şekerle karamelize edilmesi bence kıtır kıtır olmasını sağlıyor ve hafif bir tat veriyor. Hem  muhallebi hem de kadayıf yani ikisi bir arada tatlı yemek isteyenler için; ister tepsiye döküp dilimleyerek, isterseniz tek kişilik kuplarda hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 300 gram taze kadayıf 
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 
  • 50 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı ceviz 
Muhallebisi:
  • 1,5 litre süt 
  • 2 su bardağı tozşeker 
  • 1 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı buğday  nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 poşet toz krem şanti  
Yapılışı:
  • Kadayıflar, kolay ufalanabilmeleri için bir gece önceden buzluğa konulup, dondurulur.
  • Buzluktan çıkartılan kadayıflar, didiklenerek tereyağı eritilmiş tencerede rengi kızarana kadar kavrulur.
  • Tencereye 1,5 çay bardağı şeker eklenip, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • İrice dövülmüş cevizler de eklenerek ocaktan alınır.
  • İkiye ayrılan kadayıflı karışımın yarısı, dikdörtgen bir kaba yayılır.
  • Sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası karıştırılarak muhallebi pişirilir.
  • Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
  • Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, iyice çırpılır.
  • Tepsiye yaydığımız kadayıfları dağıtmadan, hiç boşluk kalmayacak şekilde muhallebi kadayıfların üzerine kaşık kaşık yayılır.
  • Ayırdığımız cevizli kadayıf da muhallebinin üzerine yayılarak, buzdolabına konulur.
  • İyice soğuyunca dilim dilim kesilerek, servis edilir.

5 yorum:

  1. Ben bu tarifi çok kez yaptım...Gerçekten çok hafif bir tatlı...Yalnız aradaki muhallebiyi kendi tarifimi uyguluyorum daha güzel oluyor. Denemeyen varsa NERGİS MEVSİMİNİN bu güzel tarifini muhakkak uygulasın. PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ.....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim,Fatoş.Benim de beğendiğim,hafif bir tatlı.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Kıtır kadayıflarla harika görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler,kıtır kıtır olması benim de tercihim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bende yapıyorum harika oluyor

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...