8 Ağustos 2012 Çarşamba

KARADUT ŞERBETİ

Karadut şerbeti tarifi
Karadut şerbeti nasıl yapılır
     Karadut şerbeti, eskiden beri evlerde yapılıp içilse de yollarda satışı bu kadar çok değildi.Hatırladığım, Burhaniye Edremit yolu üzerinde sadece bir aile yapıp satıyordu. Şimdi o kadar çoğalmış ki, başka tatil yörelerinde de var mı, buralarda mı bu kadar çok bilmiyorum, yol boyunca her yerde ''Buz gibi karadut'' yazıyor.Sanki her yer zeytin ağacı değilde, karadut ağacı :) Gerçi, havalar bu kadar sıcakken, hiç kimsenin bu durumdan bir şikayeti yoktur sanıyorum.
Malzemeler:
  • 500 gram karadut 
  • 250 gram toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 litre su 
Yapılışı:
  • Karadutlar temizlenir, üzerine toz şeker dökülüp, karıştırılır.
  • Buzdolabında bir gece bekletilip, suyunu salması sağlanır.
  • Tencereye alınan karadutlar15-20 dakika kaynatılır.
  • Yarım limonun suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Üzerinde oluşan köpükler alınır.
  • Ocak kapatılıp, soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan karadutlar etrafa sıçrayıp, leke yapmaması için derin bir kabın içinde süzgeçten geçirilir.
  • Süzülen karadut şerbeti bir sürahiye alınıp, buzdolabına konulur.
  • Bol buz eklenip, servis edilir.
  • Şeker ve su oranı isteğe göre ayarlanabilir.

3 yorum:

  1. off şöyle doğal var mı daha güzeli
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. KARA DUT PARMAK GİBİ
    KIZ YÜZÜN KAYMAK GİBİ
    BENİ YARDAN AYIRAN ÇÜRÜSÜN YAPRAK GİBİ.... :))))))

    YanıtlaSil
  3. nefissss iftarda buzz gibi ne guzel gider:)ellerine saglik nergiz hayirli iftarlar diliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...