17 Ağustos 2012 Cuma

TABBULE

Tabbule tarifi
Tabbule nasıl yapılır
     Tabbule; sarma içine, kısıra benzeyen doyurucu ve çok hafif bir salata.Bol maydanoz ve kullanılan diğer malzemelerle birlikte vitamin deposu olan bu salatayı, sıcak yaz günlerinde serin serin ana yemek olarak da  tüketebilirsiniz..Ben nar ekşisini bu tarz salatalar da pek sevmediğimden sosu için sadece limon suyu kullanıyorum. Aslında sos da, malzemelerin miktarı da kişisel tercihlere göre değiştirilebilir.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur 
  • 2 adet domates 
  • 2 adet salatalık 
  • 5-6 adet taze soğan 
  • 1 demet maydanoz 
  • Yarım demet taze nane 
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su konulup, şişmesi beklenir.
  • Domateslerin kabukları soyulup, minik minik doğranır.
  • Salatalıkların kabukları soyulur; kabuğu ayrı, içi ayrı doğranır.
  • Taze soğanların beyaz uç kısımları doğranır.
  • Maydanoz ve nane  ince ince doğranır.
  • Haşlanmış, soğumuş nohut eklenir.
  • Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve baharatlar da eklenip, karıştırılır.
  • Sosunu çekmesi için yarım saat kadar bekletilip, servis edilir.

2 yorum:

  1. Bulgurdan yapılan yemekleri seviyorum. Ellerine sağlık.Sevdiklerinle birlikte mutlu bir bayram geçirmeni dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Bayramınız kutlu olsun.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...