13 Aralık 2020 Pazar

PATATESLİ KEK

Patatesli Kek Tarifi
Patatesli Kek Nasıl Yapılır
Tuzlu Kek Tarifi
Tuzlu Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 4-5 adet patates 
  • 1 su bardağı lor
  • 2-3 adet taze soğan
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 demet maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber
Üzerine: 
  • Susam
Yapılışı:
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra mümkün olduğunca minik küpler halinde doğranır.
  • Taze soğanlar ve maydanoz da doğranır.
  • Başka bir kapta yumurtalar, yoğurt, lor ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve karabiber de eklenip karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye yayılıp üzeri düzeltilir.
  • Üzerine susam serpilir.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...