Patatesli Kek Nasıl Yapılır
Tuzlu Kek Tarifi
Tuzlu Kek Nasıl YapılırMalzemeler:
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı lor
- 2-3 adet taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Susam
Yapılışı:
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra mümkün olduğunca minik küpler halinde doğranır.
- Taze soğanlar ve maydanoz da doğranır.
- Başka bir kapta yumurtalar, yoğurt, lor ve zeytinyağı karıştırılır.
- Un, kabartma tozu, tuz ve karabiber de eklenip karıştırıldıktan sonra yağlanmış tepsiye yayılıp üzeri düzeltilir.
- Üzerine susam serpilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.