23 Aralık 2020 Çarşamba

YEŞİL ÇİZİK ZEYTİN

Yeşil Çizik Zeytin Tarifi
Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır
Çizik Zeytin Tarifi 
Malzemeler: 
  • 5 kilogram yeşil zeytin 
  • 2 su bardağı dolusu kaya tuzu 
  • 4 yemek kaşığı limon tuzu 
  • 5-6 adet limon 
  • Üzerini geçecek kadar su 
Yapılışı: 
  • Hafif pembeleşmiş zeytinlerin ezikleri, çürükleri, yaprakları ayıklanıp iyice yıkanıp, süzülür.
  • Keskin bir bıçakla veya varsa zeytin çizme aletiyle zeytinlerin çekirdeğine kadar gelmeden çizilir.
  • Zeytinlerin kısa sürede olgunlaşması istenirse üç çizik, uzun süre bekletildikten sonra tüketilecekse bir çizik atmak yeterli gelecektir.
  • Zeytinlerin kararmaması için zeytinler çizildikçe su doldurulmuş kavanozun içine atılır.
  • Zeytinlerin çizilmesi bittikten sonra su dolu kavanozun içinde bekletilir.
  • İki günde bir zeytinlerin acısı çıkana kadar suyu değiştirilip, yeniden su doldurulur.
  • Zeytinlerin tadına bakılır acısı çıktıysa suyu süzülür.
  • Limonlar kabuklarıyla birlikte dilimlenir.
  • Geniş bir kabın içine çizilip tatlanmış zeytinler, limon tuzu ve limon dilimleri konulup iyice karıştırılarak bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün zeytinlere kaya tuzu ve üzerini geçecek kadar su da eklenerek kavanoza alınır.
  • Arada kontrol edilip, istenen tada gelince sofraya getirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...