Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır
Çizik Zeytin Tarifi
Malzemeler:
- 5 kilogram yeşil zeytin
- 2 su bardağı dolusu kaya tuzu
- 4 yemek kaşığı limon tuzu
- 5-6 adet limon
- Üzerini geçecek kadar su
Yapılışı:
- Hafif pembeleşmiş zeytinlerin ezikleri, çürükleri, yaprakları ayıklanıp iyice yıkanıp, süzülür.
- Keskin bir bıçakla veya varsa zeytin çizme aletiyle zeytinlerin çekirdeğine kadar gelmeden çizilir.
- Zeytinlerin kısa sürede olgunlaşması istenirse üç çizik, uzun süre bekletildikten sonra tüketilecekse bir çizik atmak yeterli gelecektir.
- Zeytinlerin kararmaması için zeytinler çizildikçe su doldurulmuş kavanozun içine atılır.
- Zeytinlerin çizilmesi bittikten sonra su dolu kavanozun içinde bekletilir.
- İki günde bir zeytinlerin acısı çıkana kadar suyu değiştirilip, yeniden su doldurulur.
- Zeytinlerin tadına bakılır acısı çıktıysa suyu süzülür.
- Limonlar kabuklarıyla birlikte dilimlenir.
- Geniş bir kabın içine çizilip tatlanmış zeytinler, limon tuzu ve limon dilimleri konulup iyice karıştırılarak bir gece bekletilir.
- Ertesi gün zeytinlere kaya tuzu ve üzerini geçecek kadar su da eklenerek kavanoza alınır.
- Arada kontrol edilip, istenen tada gelince sofraya getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.