Limonluk Kurabiyesi Tarifi
Limonluk Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5,5 su bardağı un
İç malzemesi:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuk rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Limonlu krema için, tereyağı haricindeki malzemeler tencereye konulup, muhallebi gibi karıştırılarak pişirilir.
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağı eklenip, mikserle çırpıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
- Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
- Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır.
- Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
- Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
- Açılan boşluğa soğumuş limonlu kremadan konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
- Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.