12 Aralık 2020 Cumartesi

LİMONLUK KURABİYESİ

Limonluk Kurabiyesi Tarifi 
Limonluk Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 5-5,5 su bardağı un 

İç malzemesi:

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 
  • 2 adet limonun suyu 
  • 1 adet limonun kabuk rendesi 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
Yapılışı: 
  • Limonlu krema için, tereyağı haricindeki malzemeler tencereye konulup, muhallebi gibi karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağı eklenip, mikserle çırpıldıktan sonra soğuması için bekletilir.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
  • Unun yarısı ve kabartma tozu da eklenir.
  • Kalan un azar azar kontrol edilerek eklenip, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp, dinlenmeye bırakılır. 
  • Limonluğun çukur kısmına streç film yerleştirilir.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp, streç film üzerine konulur.
  • Hamurun ortasından kenarlarına doğru parmağımızla bastırarak ortasının boş kalması ve limonluğun şeklini alması sağlanır.
  • Açılan boşluğa soğumuş limonlu kremadan konulup, üst kısmı küçük bir hamur parçası ile kapatılır.
  • Limonluk, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine hafifçe vurularak kurabiye çıkartılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar kontrol edilerek pişirilir. 
  • İstenirse üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...