Pazı Çorbası Tarifi
Pazı Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 bağ pazı yaprağı
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 su bardağı kadar su
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Kuru soğanlar ince ince doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuçlarda eklenip, biraz kavrulur.
- Pazıların sadece yaprakları olabildiğince küçük parçalar halinde doğranıp, hepsi birlikte biraz daha kavrulur.
- Yoğurt biraz suyla çırpılıp pürüzsüz kıvama gelince süzgeçten geçirilerek tencereye eklenir.
- Kalan su ve tuz da eklenerek çorba kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Karabiber serpilip, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.