14 Aralık 2020 Pazartesi

PAZI ÇORBASI

Pazı Çorbası Tarifi 
Pazı Çorbası Nasıl Yapılır 
Malzemeler:
  • 1 bağ pazı yaprağı
  • 1 adet havuç  
  • 1 adet kuru soğan  
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 6 su bardağı kadar su
  • Tuz 
  • Karabiber 
Yapılışı:
  • Kuru soğanlar ince ince doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuçlarda eklenip, biraz kavrulur.
  • Pazıların sadece yaprakları olabildiğince küçük parçalar halinde doğranıp, hepsi birlikte biraz daha kavrulur.
  • Yoğurt biraz suyla çırpılıp pürüzsüz kıvama gelince süzgeçten geçirilerek tencereye eklenir.
  • Kalan su ve tuz da eklenerek çorba kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Karabiber serpilip, sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...