8 Aralık 2020 Salı

ANJELİK ERİKLİ MUHALLEBİ

Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi 
Anjelik Erikli Muhallebi Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
Erikli muhallebi malzemeleri:
  • 1 kilogram anjelik erik 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı mısır nişastası 
Sade muhallebi malzemeleri:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
Erikli muhallebi yapılışı:
  • Erikler iyice yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır.
  • 1 su bardağı su ile erikler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilıyınca süzgeçten geçirilip, nişasta ve toz şeker de eklenerek pişirilir.
Sade muhallebi yapılışı:
  • Nişasta bir su bardağı sütün içinde iyice ezilir.
  • Kalan dört su bardağı süt ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Kaynayan süte topaklanmaması için sürekli karıştırarak nişastalı süt eklenir.
  • Bir kaç taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
  • Servis üç renkli yapılmak istenirse sade ve erikli muhallebiden eşit oranda ayrılıp, karıştırılır.
  • Erikli, karışık ve sade muhallebi olacak şekilde katların biraz donması beklenerek üst üste servis bardaklarına dökülür.
  • Buzdolabında bekletilerek, soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...