Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi
Anjelik Erikli Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Erikli muhallebi malzemeleri:
- 1 kilogram anjelik erik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı mısır nişastası
Sade muhallebi malzemeleri:
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:
Erikli muhallebi yapılışı:
- Erikler iyice yıkanıp, çekirdekleri çıkartılır.
- 1 su bardağı su ile erikler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ilıyınca süzgeçten geçirilip, nişasta ve toz şeker de eklenerek pişirilir.
Sade muhallebi yapılışı:
- Nişasta bir su bardağı sütün içinde iyice ezilir.
- Kalan dört su bardağı süt ve toz şeker tencereye konulup şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Kaynayan süte topaklanmaması için sürekli karıştırarak nişastalı süt eklenir.
- Bir kaç taşım kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Servis üç renkli yapılmak istenirse sade ve erikli muhallebiden eşit oranda ayrılıp, karıştırılır.
- Erikli, karışık ve sade muhallebi olacak şekilde katların biraz donması beklenerek üst üste servis bardaklarına dökülür.
- Buzdolabında bekletilerek, soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.