Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Royal Icıng Tarifi
Pekmezli Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu toz zencefil
- 1 yemek kaşığı dolusu toz tarçın
- 1 çay kaşığı dolusu toz karanfil
- 5 su bardağı un
Royal Icıng Malzemeleri:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker, pekmez ve yumurta çatalla veya el çırpıcısı ile iyice çırpılır.
- Elenmiş una toz zencefil, tarçın, karanfil ve kabartma tozu karıştırılır.
- Un iki üç defada pekmezli karışıma eklenerek, ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Yoğurulan hamur streç filme sarılarak veya naylon poşete konularak buzdolabında dinlendirilir.
- Hamur iki yağlı kağıt arasında merdane ile ince açılır.
- Açılan hamurdan kalıpla istenen şekiller çıkartılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Kurabiyeleri çam ağacına asmayı düşünüyorsanız bu aşamada çöp şiş veya o kalınlıkta bir şeyle üst kısmında delik açılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Kurabiyeler iyice soğuyunca tepsiden alınıp istenirse royal ıcıng ile süslenir.
- Yumurtaların beyazları sarılarından bir damla bile beyaza bulaşmayacak şekilde ayrılır.
- Yumurta beyazları ve pudra şekerine bir kaç damla limon suyu da eklenerek pürüzsüz bir hal alıp katılaşana kadar mikserle çırpılarak royal ıcıng hazırlanır.
- Buzdolabında biraz bekletildikten sonra sıkma torbasına veya ucu çok az kesilmiş küçük naylon torba içine konulup, kurabiyelerin üzerine istenen şekiller sıkılarak süslenir.
- Tezgah üzerine alınan kurabiyelere hiç el sürülmeden royal ıcıng kuruyana kadar bekletilir.
- Kurabiyelere delik açıldıysa deliklerden ip geçirilip yılbaşı ağacına asılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.