28 Aralık 2020 Pazartesi

YILBAŞI ÇÖREĞİ

Yılbaşı Çöreği Tarifi 
Yılbaşı Çöreği Nasıl Yapılır 
Çörek Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı ılık süt 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet yumurta 
  • 6-6,5 su bardağı un 
İçine:
  • 150 gram kaşar peyniri 
  • 250 gram lor
  • Karabiber 
  • Maydanoz 
Üzerine:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
  • 2 diş sarımsak 
  • Maydanoz 


Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir yoğurma kabına alınıp, instant maya, toz şeker, süt, zeytinyağı ve yumurta karıştırılır.
  • Tuz ve kalan un azar azar eklenerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
  • İç malzemesi için; kaşar peyniri küp küp kesilir.
  • Lor ve ince kıyılmış maydanozla karıştırılır.
  • Mayalanan hamurdan elimiz hafif yağlanarak parçalar kopartılıp içine lorlu karışım ve birer kaşar peyniri konulup yuvarlanır.
  • Yuvarlanan bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çam ağacı şekli verilerek dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yağlı, maydanozlu, sarımsaklı karışım sürülür.
  • Tepside yarım saat mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, bir kez daha fırına konulup hemen çıkartılır.
  • Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...