Yılbaşı Çöreği Tarifi
Yılbaşı Çöreği Nasıl Yapılır
Çörek Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 6-6,5 su bardağı un
İçine:
- 150 gram kaşar peyniri
- 250 gram lor
- Karabiber
- Maydanoz
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
Yapılışı:
- Unun yarısı derin bir yoğurma kabına alınıp, instant maya, toz şeker, süt, zeytinyağı ve yumurta karıştırılır.
- Tuz ve kalan un azar azar eklenerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalandırılır.
- İç malzemesi için; kaşar peyniri küp küp kesilir.
- Lor ve ince kıyılmış maydanozla karıştırılır.
- Mayalanan hamurdan elimiz hafif yağlanarak parçalar kopartılıp içine lorlu karışım ve birer kaşar peyniri konulup yuvarlanır.
- Yuvarlanan bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine çam ağacı şekli verilerek dizilir.
- Üstlerine fırçayla yağlı, maydanozlu, sarımsaklı karışım sürülür.
- Tepside yarım saat mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip, bir kez daha fırına konulup hemen çıkartılır.
- Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.