Kakaolu Tencere Keki Tarifi
Kakaolu Tencere Keki Nasıl Yapılır
Tencerede Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kadar pudra şekeri( süslemek için)
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle çırpılır.
- Zeytinyağı, süt, kabartma tozu ve kakao da eklenip karıştırılır.
- Un da azar azar eklenip, el çırpıcısıyla karıştırılır.
- Dibi biraz yağlanıp, unlanmış yaklaşık 28 santim çapında yapışmaz tabanlı bir tencereye hamur dökülür.
- Tencere kapağında buhar deliği varsa kağıt havlu ile kapatılıp, hava alması engellenir.
- Kısık ateş üzerine konulan kek tenceresi yaklaşık 50 dakika kadar kapağı hiç açılmadan kontrol edilerek pişirilir.
- Piştikten beş dakika kadar sonra tencereden çıkartılıp, dinlendirilir.
- İstenirse, şekiller çizilen kağıt kesildikten sonra kekin üzerine konulup kalan kısımlarına pudra şekeri serpilerek süslenir.
bence süslemesi şahane olmuş
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Kağıt kesmekle uğraşmak istemezseniz daha önce başka bir tarifte üzerine yapraklar koyup pudra şekeri eleyerek yapmıştım.
Sil