Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 400 gram kültür mantarı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 200 ml süt kreması
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Mantarlar yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince doğranır.
- Tencerede zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğan ve doğranmış mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur.
- Un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt kreması eklenip, orta ateş üzerinde kaynamaya başlayana kadar karıştırılır.
- Sıcak su eklenip, kısık ateş üzerinde bir kaç taşım kaynatılır.
- Birkaç dal maydanoz ince ince kıyılıp, eklenir.
- Tuzu ve karabiberi de eklenip sıcak servis edilir.
Mantar corbasini ben de boyle yaparim ve cok severim.Ancak bir turlu yurtdisinda yedigim gibi bir kremali mantar sosu tarifi bulamadim.Makarnalara konan bu sis biraz suluca ve rengi beyaz.Bildiginiz bir tarif var mi?
YanıtlaSilMaalesef nasıl bir sos kullandıklarını bilemiyorum.
Sil